Foto: Istock

8 fantastiska hacks som alla gravida borde känna till

Att ha en eller flera personer som huserar i kroppen tar på krafterna. Här är 8 hacks som underlättar livet som gravid lite grann åtminstone.

1. Badringen

HUR smart är inte det här? En av de allra jobbigaste sakerna med att vara gravid är ju just att man inte kan ligga på mage. Förrän nu då, när vi lärt oss att man kan använda en helt vanlig simring.

2. Liggpåsidan-kudden

Köp en sådan här kudde. Eller sy, om du är lagd åt det hållet. Det är en helt revolutionerande uppfinning som gör att du kan ligga på sidan utan problem. Om du sedan ammar ditt barn blir den perfekt som amningskudde.

LÄS MER: Gravidkudde – så fungerar den! (smartaste gravidprylen någonsin?)

3. Byxlivförlängaren

Vad gör man när det inte längre går att knäppa favvojeansen? Löser det förstås, med lite hårsnoddar! Kanske inte optimalt med en magtröja, men om du har något lite längre funkar detta bra under första tiden av graviditeten.

Bildkälla

4. Muddbytet

Och när det verkligen inte går längre, sy om jeansen (OM du är en pysslig person). Klipp av översta hårda kanten och sy dit en mudd, gjord av en gammal t-shirt. Vips har du världens snyggaste och skönaste jeans!

5. BH-förlängaren

När du har vuxit ur BH:arna, förläng dem med sådana här fiffiga! Funkar ett tag i alla fall.

6. Gripklon

När du är höggravid, ha ALLTID en griptång i din omedelbara närhet. SÅ bra grej när man inte når bullarna till exempel.

7. Bästa kroppsprodukten

Kokosolja är något av det härligaste som finns att smörja in magen och hela kroppen med. Sägs motverka bristningar, men framför allt håller sig huden på magen skönare. Finns i vanliga matbutiker.

8. De gamla kläderna

Det finns ingen lag som säger att du måste använda mammakläder. Sanningen är att det är väldigt svårt att hitta snygga sådana och dessutom är de ofta mycket dyrare – som att man kan lägga på 25 procent om kläderna innehåller ordet "gravid". Vill du absolut inte ha dessa kläder – välj klänningar i bomullstrikå så länge som möjligt! Testa gärna med ett skärp under bysten. Billigt och snyggt.

Foto: www.peopleimages.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!