ANNONS

Innehåll från Simris Alg

Foto: Copyright Petter Brandt

Gravid? Ammar? Då ska du välja Omega-3 från alger – fem starka skäl

Är du gravid – grattis! Då är fettsyran Omega-3 ett tillskott du behöver. Men välj ett kosttillskott från alger istället för fisk. Då får du i dig ren Omega-3 DHA som är livsviktig för din bebis, bra för dig OCH kanon för miljön.

Att vara gravid är ljuvligt men kan också ta på krafterna. Mammalivet är fullt av lika delar glädje som oro. Under graviditeten handlar oron kanske mest om att barnet i magen ska må bra. Bland det första du kan göra är att titta över din kost och din livsstil.

Livsviktigt för ditt barns utveckling

Omega-3 är en essentiell fettsyra som är extra viktig att få i sig under graviditeten och amningen. I Omega-3 ingår fettsyran DHA som är viktig för ditt barns utveckling, även under amningstiden, då den ser till att ditt barns hjärna, nervsystem och organ utvecklas optimalt. Vanligtvis förknippas Omega-3 med fiskolja men den kommer egentligen från vissa alger som innehåller mängder med DHA, och är ett miljövänligare alternativ till traditionell Omega-3.

Simris Alg är ett unikt kosttillskott från odlade alger och ett klimatsmart alternativ till traditionella kosttillskott med Omega-3.

Simris Algae Omega-3 for Mothers är svenskutvecklat, helt växtbaserat, och innehåller samma nyttiga Omega-3 DHA som finns i fiskolja och krill. Algerna odlas i slutna system och är helt fri från de miljögifter som kan finnas i fet fisk och fiskolja.

Fem skäl att välja ett algbaserat Omega-3-tillskott när du är gravid eller ammar

1. Du ger ditt barn det livsviktiga fettet. Alger innehåller fettsyran DHA från Omega-3, som är nödvändig för att barnets hjärna, nervsystem och ögon ska utvecklas optimalt. Redan i dag används DHA från algolja i nästan all modersmjölksersättning. Livsmedelsverket rekommenderar att gravida och ammande bör få i sig minst 200 mg DHA per dag.

2. Du kämpar för miljön. Efterfrågan på fisk och fiskolja är stor och bidrar till utfiskningen av haven. Enligt Uppdrag Granskning behövs 600 sardiner för att tillverka en burk omega-3 från fiskolja. Omega-3 från alger är ett miljövänligt alternativ då algerna odlas på land, utan att belasta haven.

3. Du riskerar inte miljögifter. Var uppmärksam när du väljer Omega-3-tillskott. Fet fisk innehåller ofta miljögifter, som PCB och tungmetaller, som inte är bra för varken dig eller fostret. I fiskbaserade Omega-3-produkter kan rester av dessa finnas kvar. Vill du vara helt säker väljer du Omega-3 från odlade alger.

4. Du får ett kosttillskott utan mellanhänder. Fisken får sin Omega-3 från de alger den äter. DHA bildas i naturen av mikroskopiska havsalger. Och vi får i sin tur i oss DHA genom fisken. Med ett algbaserat kosttillskott får du fettet direkt från källan och ren Omega-3-olja av högsta kvalitet.

5. Vegetariskt och veganskt. Alger är den enda växtbaserade källan till Omega-3 DHA, och det självklara valet för att få i sig Omega-3 om du är vegetarian eller vegan.

Vill du veta mer om Simris Alg och algbaserade kosttillskott? Läs mer här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Simris Alg och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + hudvårdskit från SENSAI för 199 kr. Köp nu!