ANNONS

Innehåll från The Body Shop

Aysha Jones om varför självkärlek är modigt - och komplicerat

En av två kvinnor i världen känner mer självtvivel än självkärlek. Det visar en ny undersökning som The Body Shop har gjort. Nu är det dags för en förändring när det kommer till självkärlek. – För mig är självkärlek en komplicerad och modig handling som strider mot allt samhället kommunicerar till mig som svart kvinna, säger Aysha Jones, stylist och grundare av Black Lives Matter Sweden.

Att som mamma känna sig trött, grå och energilös är inte ovanligt eller konstigt. Men visste du att du med hjälp av några tankesätt kan må bättre psykiskt redan idag? 

Det är dags att ta självkärleken på allvar och sätta dig själv i första rummet. 

Enligt the Body Shops undersökning ”Self Love Index” känner 1 av 2 personer mer självtvivel än självkärlek, det vill The Body Shop ändra på med sin kampanj ”Self Love Uprising”

Leading Lights

Trebarnsmamman, stylisten och aktivisten Aysha Jones, grundaren av Black Lives Matter Sweden, vill lyfta frågan om självkärlek och är en av The Body Shops Leading Lights i ”Self Love Uprising”. 

De två andra personerna som är med och lyfter kampanjen är konstnären och artisten Joy M'Batha samt makeup-artisten och Youtubern Marcel Jehrlander.

– För mig är självkärlek ett löfte att ta hand om mitt sinne, min kropp och min själ. Att älska och hedra mig själv även i mina värsta stunder och dagar men också att tillåta mig själv det jag behöver för att må bättre, säger Aysha. 

”Måste bana vägen för min dotter”

Aysha känner ett ansvar som mamma att börja älska sig själv för att kunna säga till dottern att älska sig själv. 

– Jag måste bana vägen för henne så att hon kan leva fullt ut för sin egen skull, villkorslöst och utan att ursäkta sig. Jag väljer att vara en del av denna kampanj för att belysa hur det verkligen ser ut. Genom att kämpa mot självhat på sociala medier kan vi använda samma plattform som bryter ned oss till att aktivt lyfta varandra och oss själva, säger Aysha.

3 tips för att öka din självkärlek

1. Skogsbada 

Att skogsbada kommer från japanskans ord ”shinrin-joku” och handlar om att låta alla sinnen bada i naturen. Gå ut till närmsta skog eller grönområde och låt hörseln, känseln och synen få laddas på med ny energi genom naturens helande kraft. 

2. Ge dig själv massage

Frigör kroppens egna måbra-hormon oxytocin genom att ge dig själv massage. Klassikern Body Butter från The Body Shop är väldigt skön att använda vid självmassage. 

Den finns nu i en ny återvinningsbar förpackning och med uppdaterad formula.

Läs mer om Body Butter HÄR.

3. Sprid kärlek

Att hjälpa andra människor och sprida kärlek är enligt forskning ett sätt att själv må bättre. När du gör en god gärning frigörs endorfiner i kroppen vilken i sin tur ger dig ökad livskvalitet. 

Börja redan idag med att ge dina nära komplimanger 

Klassikern Body Butter från The Body Shop finns nu i en ny återvinningsbar förpackning och med uppdaterad formula.

Läs mer om Body Butter HÄR.

Alla Body Butter från The Body Shop är registrerade hos The Vegan Society (en gyllene standard för vegansk certifiering). De återfuktar i 96 timmar och minst 95 procent av ingredienserna är av naturligt ursprung.

”Mina nycklar till Self Love är att acceptera sig själv som man är oavsett vad det innebär, vad en är och inte är. Acceptera det, för det är vackert och kraftfullt och framför allt så är det viktigt, det betyder det något”, säger Aysha Jones.

”Genom att förstå vad du bidrar med i relationer till andra kan du också se och reflektera över varför du inte ger dig själv samma saker som du ger till en vän. Förhoppningsvis kan det leda till att du ifrågasätter tankar du fastnar i, vanor, rutiner och prioriteringar och öppnar upp för att älska dig själv mer. Den person som alltid kommer att finnas där är du själv. Varför inte vara din egen bästa vän och vårda din relation till dig med kärlek, omtanke och förståelse”, säger Marcel Jehrlander. 

”Självkärlek är en konstant process och något du jobbar med hela tiden, precis som vilken annan relation som helst. Börja med något litet som att sätta en post it på spegeln som säger ”Du är vacker och du är värdefull”. Det känns konstigt i början men du kommer bli överraskad av hur snabbt du börjar tro dina egna ord”, säger Joy M'Batha.

Self Love quiz

The Body Shops självkärleksexpert Sara Kuburic har gjort ett quiz för att hjälpa dig på din självkärleksresa. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och The Body Shop och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!