ANNONS

Innehåll från Telenor

3 situationer som uppstår när du semestrar med familjen

Familjesemester = lugn och ro. Eller? Långa restider kan ge vem som helst myror i brallan och intensivt umgänge gör generationsgapet i sättet att kommunicera extra tydligt. Men det finns lösningar som räddar resan – här är tre tips!

Situation 1: Tjatet

Frågan är oundviklig och kommer gärna efter cirka en kvart och med x antal timmars resväg kvar: "Är vi framme snaaart?”. För att slippa besvara den frågan fler än en gång gäller det att ”förkorta” restiden.

Utmana hela familjen i en frågesport, för att få restiden att gå snabbare.

Lösning: Det finns en massa alternativ när det kommer till spel på mobilen eller surfplattan. Med ett spel springer tiden iväg utan att man märker det, både om man väljer att hänge sig på egen hand eller med andra.

Frågesporter, ordlekar och andra utmaningar är perfekt att göra om man är flera. Det går att hitta så många alternativ som passar barn i alla åldrar och självklart spel med en svårighetsgrad som är för vuxna. Välj och vraka där appar finns, men se till att fylla på med surf först. Gör Telenors test och ta reda på vilket abonnemang som möter er familjs behov bäst.

Situation 2: Resmålet bestäms av barnen

För att alla ska få sinnesro på familjesemestrar brukar barnen ha en hel del att säga till om i val av resmål. Men det behöver inte vara barnaktiviteter 24/7...

Följ med på familjen Axén-Smide-Kopps resa till Skåne och se hur de får allas intressen att mötas.

Lösning: Låt alla i familjen få bestämma en dags aktivitet var! Vi har fått följa med familjen Axén-Smide-Kopp: Marika, 39, Victor, 36, William, 10, Oliwer, 8, och Edward, 2, på deras tågresa mot Skåne. Väl på plats fick de alla varsin dagsaktivitet anpassade åt dem, vilket blev en salig blandning. Familjen fick bland annat utmana sig själva i en höghöjdsbana på Oliwers dag och testa på att dreja, en aktivitet som mamma Marika ville göra.

Se videon från deras resa här:

 

Situation 3: Kidsen snackar så att du inte förstår

Nog för att du brukar hänga med barnen varje dag, men att umgås så intensivt som i en tågkupé eller bil innebär att du kommer att upptäcka nya sidor – och nytt språk – hos dina barn. Vad säger de egentligen och vad är det som skrivs på de där skärmarna till kompisarna?

Har du koll på vad kidsen skriver i sociala medier? Semestern är ett ypperligt tillfälle att lära dig deras digitala (och dagliga) språk.

Lösning: Kommunikation har alltid varit ett generationsgap. Passa på att lära dig kidsens lingo på semestern! Här är några uttryck att börja med (och kolla för guds skull upp vad dina emojis betyder innan du skickar dem till barnen...)

Snabb ordlista

cringe [krinsh] = En känsla man får något är riktigt pinsamt.

ftw = For the win. Används när man är glad över något eller lyckas med något bra.

lit [litt] = Något är riktigt coolt.

paw [paa] = Parents are watching. Betyder ”föräldrarna kollar”.

tbh  = To be honest, för att vara ärlig.

venne = Ett ”snabbare” sätt att säga Jag vet inte.

Därför ska du välja ett familjeabonnemang

Med ett familjeabonnemang på Telenor...

I Telenors app kan du enkelt addera användare av ett abonnemang.

• Är allt samlat på en och samma faktura. En person står som huvudägare och får fakturan för alla som ingår i samma abonnemang.

• Blir det billigare ju fler ni är. Man kan vara upp till åtta personer på samma abonnemang.

• Kan du som huvudägare själv välja hur mycket surf som ingår samt fördela den fritt i familjen...

• ... eller så väljer du obegränsad surf för alla (så slipper du ta diskussionen när den tar slut).

Gör testet här

 och ta reda på vilket abonnemang som passar just din familj.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Telenor och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!