ANNONS

Innehåll från Reebok

1 av 2
2 av 2

Hannah & Magdalena Graafs mammaknep – ”Så tankar vi energi i vardagen”

Familjeliv, jobb och alla måsten tar på krafterna. Systrarna Graaf har hittat sitt sätt att få egentid, mer ork och bättre tålamod: de promenerar.

Du har säkert hört det förr: att träna ger mer kraft och energi. Men även om trendiga barreklasser och avlappnande yinyoga låter superhärligt kan det kännas omöjligt att pressa in det i schemat. Sänk ambitionerna! Det finns faktiskt en sak som både ger motion och avkoppling och inte kräver att du passar tider eller signar upp dig på dyra gym-medlemskap: promenader.

En promenad, även en kort sådan, sätter igång en massa bra grejer i kroppen. Den får dig att stressa av, ger hjärnan uppiggande syre och fyller på med en massa välbehövliga må bra-hormoner.

”Promenader ger mig bättre tålamod”

Systrarna och Hannah och Magdalena Graaf har minst sagt fartfyllda liv med stora familjer, sociala kanaler med massor av följare och en rad olika projekt på gång. I höst kommer vi till exempel att kunna följa dem i sin egen realityserie på TV3. När livet snurrar på i snabb takt har de ett knep för att få egentid – de tar en promenad.

Magdalena som har barnen Lance, 19, Tristan, 15, Charlie, 7, och Louie, 3, promenerar flera timmar om dagen tillsammans med sina hundar.

– Jag tycker det ger mig bättre tålamod. Jag brukar gå i skogen och lyssna på en bra ljudbok. Jag får en stund med mig själv så jag orkar med livets alla bekymmer, säger hon.

Hannah Graaf, mamma till William, 18, Mio, 15, Liv, 10, och Vida, 7, är ute och går minst tre gånger i veckan.

– Jag promenerar oftast bara med mina egna tankar. Jag går i skogen i lugn takt och njuter av tystanden och dofterna, eller så tar jag snabba powerwalks med hög musik i hörlurarna. Det är ett bra sätt att skingra tankarna på, säger hon.

Tar skogspromenader med barnen

När barnen var små brukade Hannah gå mycket med vagnen för att få dem att somna samtidigt som hon fick lite motion.

– Idag måste jag dessvärre erkänna att jag inte är så bra på att promenera barnen. Ibland gör vi en utflykt på helgen med picknick eller plockar svamp och bär i skogen. Med de stora barnen blir det mest promenader mellan olika butiker när vi är ute och shoppar.

Både Magdalena och Hannah tycker att sköna skor är superviktigt. Här kör de på Reebok Ever Road – en skön och lätt walkingsko med superbra stötdämpning.

Både Magdalena och Hannah tycker att sköna skor är viktigt. Här kör de på Reebok Ever Road – en skön och lätt walkingsko med superbra stötdämpning.

Fyra tillfällen när en promenad är fantastisk

1. När du behöver egentid

En promenad på egen hand är inte alltid superlätt att få till, men när du får chansen: ta den! Att promenera själv är ett utmärkt tillfälle att rensa tankarna, lyssna på en ljudbok eller ringa en kompis. Alltså sånt som nästan är omöjligt att göra när det är stojigt och stimmigt hemma.

2. När det är kaos hemma

Du vet de där dagarna när det känns som du och barnen går varandra på nerverna? Då är det dags att gå ut – allihopa. Frisk luft har en lugnande inverkan på både små och stora och ni kan fokusera på att bara vara tillsammans utan en massa måsten ett tag.

3. När barnet ska sova

Bebisar som inte kommer till ro kan göra vem som helst galen – speciellt om du har mycket att fixa och kiddot bara vill sova ovanpå dig. Byt strategi och låt barnet somna i vagnen samtidigt som du får möjlighet att stressa av med en promenad. Även lite äldre barn, i förskoleåldern, brukar kunna somna gott i vagnen. Så varför inte kombinera en kvällspromenad med läggning ibland?

4. När du behöver prata om något viktigt

Behöver du diskutera något viktigt med din partner eller ditt barn? Skippa att ha samtalet vid köksbordet och ta en promenad ihop istället. Du kommer märka att ni har mycket lättare att prata och öppna upp när ni går sida vid sida istället för att sitta mitt emot varandra.

Unna dig ett par bra och snygga walkingskor

Oavsett om du går för att få egentid, för motion eller för att få ditt barn att sova finns det en sak du bör tänka på: införskaffa ett par bra skor! Dina fötter kommer att tacka dig. Ett par walkingskor ger välbehövligt stöd och viktig stötdämpning. Tänk på att fötterna ofta växer lite efter en graviditet så prova ut ett par ordentligt, helst ska de vara pyttelite för stora eftersom foten rör sig en del i skon under en rask promenad. Och du – välj ett par snygga skor som du kan matcha till allt. 

Reebok Ever Road är snygga och supersköna utformade speciellt för promenader.

Reebok Ever Road är en strömlinjeformad och lätt promenadsko i ventilerande mesh. Yttersulans beprövade DMX-teknologi dämpar stötar genom att förflytta luft mellan olika kapslar inuti sulan. Det justerbara snörsystemet gör att foten hålls på plats i ett fast grepp samtidigt som det låga skaftet ger full rörelsefrihet runt vristen.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Reebok och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!