ANNONS

Innehåll från Propyless

Klara, färdiga… smörj in kroppen! Och andra smarta knep för en kväll utan gnäll

Pussel som behöver läggas och pyssel bara måste göras klart. Barn har alltid något på gång oavsett om det är dag eller kväll. Här tipsar vi om hur ni får en kväll utan bråk och tjafs.

”Vänta mamma, jag ska bara…” Alla ni som hör det här minst tio gånger per dag - räck upp en hand! Barn har en förmåga att vara i en bubbla där varken tid eller bekymmer finns – något vi föräldrar ibland skulle behöva lära oss. Men vissa saker måste göras, som att smörja in sig med en hudlotion efter badet eller borsta tänderna innan läggdags. Vi tipsar om hur du får barnet att göra alla dessa måsten – kolla här! 

”Kom älskling, du ska få bada”

Ett varmt bad är extra härligt den här tiden på året, och är avslappnande för stora som små. Det är sällan barn tackar nej till plask, men ibland när leken kanske inte riktigt är klar är det svårt att slita sig. Föreslå att ni fortsätter leken i badet. Ta med legogubbar, plastbåtar och bygg upp en värld i badkaret. 

Badskummet är i sig väldigt roligt. Varför inte skapa nya frisyrer med hjälp av fluffet och spela teater? Duschdraperiet är perfekt som ridå.

”Klara, färdiga… smörja in kroppen”

Att smörja in kroppen med en återfuktande hudlotion brukar det varken finnas tid eller lust till. Låt barnet smörja in sig sig själv, så det blir en rutin istället för ett måste. Smörj in dig själv samtidigt och se vem som är snabbast (ja, i vissa fall är det faktiskt okej att tävla). Använd gärna en lätt hudlotion som snabbt absorberas in i huden. 

Hudlotionen Propyless är toppen för torr hud. Använd den två gånger per dag för bästa effekt.

”Nu är det dags att plocka undan, älskling!”

Att plocka undan alla leksaker är inte lika roligt som att plocka fram dem. Oftast är energin slut och barnen vill helst slippa. Sätt igång favoritmusiken och ha städdisco där ni föräldrar tillsammans med barnen dansar medan alla leksaker placeras i rätt förvaringslådor. Tänk att städning faktiskt kan vara roligt! 

”Vill du ha en kvällsmacka?”

En mage som kurrar kan vara det värsta som finns, därför är det bra att mini får i sig något smått innan det är dags att lägga sig. Låt barnen vara med och ställa fram kvällsmaten, då känner de sig behövda – och i bästa fall äter barnen utan problem. Ett annat smart sätt är att dekorera mackorna, vem vill inte äta en macka som har gurkslantar som ögon, en paprikabit som mun och lite riven ost som hår?

”Kom och borsta tänderna”

För barn finns det knappt något som är mer tråkigt än att borsta tänderna och att få hen med till badrummet kan vara en rejäl utmaning. Ett smart knep är att hitta på en sång som ni sjunger medan tändernas borstas. Då vet också mini hur länge det tar att borsta tänderna, vilket kan undvika många bråk.

2 centimeter tandkräm, två minuter och två gånger om dagen är det som gäller.

 

Är minis hud extra torr? Testa Propyless!
Den här snälla och mjukgörande hudlotionen innehåller propylenglykol som används för att behandla torr hud. Tack vare att den innehåller fett ser den till att lämna huden alldeles mjuk och smidig utan att kännas kladdig, vilket är extra bra till små barn.
HÄR köper du Propyless. 

Propyless (propylenglykol) 200mg/g är en mjukgörande emulsion för behandling av torr hud av olika slag. Propyless får inte appliceras i hörselgången eller på brännskadad hud. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga. Kontakt: Karo Pharma AB, www.karopharma.se

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Propyless och ej en artikel av mama

Aktuellt just nu