ANNONS

Innehåll från Polarn O. Pyret

Har mini blivit stor? Så här ska du tänka när du rensar barnens garderob

Liten blir stor och det märks inte minst på kläderna. Samla barnen och rensa garderoben tillsammans. Några plagg ska sparas, något kanske kan ärvas, men sen? Här ger vi de bästa tipsen på vad du ska göra med plaggen som inte längre passar.

Barnen växer snabbt och att gå igenom deras garderob är ett måste. Det är med blandade känslor som vi sitter där och sorterar – å ena sidan är det härligt att barnen växer och blir stora, men å andra sidan påminns vi om att tiden går alldeles för snabbt. Mängden kläder som ska ut kan inte alltid sparas, men vad ska jag göra med dem? Genom att ge bort eller testa andrahandsförsäljning har du chansen att göra något gott för miljön samtidigt som kläderna får leva vidare hos någon annan. Kolla här!

Gör en minneslåda

”Ååh, den där klänningen hade Ellie första dagen i skolan. Nämen titta, den här bodyn påminner mig om första tiden på BB.” Plagg som för oss tillbaka till en viktig tid i livet är okej att spara. Gör en minneslåda där du lägger de allra viktigaste plaggen, som du sedan förvarar på vinden. 

Tänk på! Det är lika mysigt för dig som för barnen att ibland plocka fram lådan och se på de små kläderna.

Testa PO.P Second Hand

Vinterjackan som barnet bara använt en säsong eller overallen som hann bli för liten? Kläder som är snygga, hela och rena har ett högt andrahandsvärde, men att lägga upp bilder och beskrivningar på olika auktionssajter tar tid. PO.P Second Hand är en smart tjänst där du enkelt kan lämna in ytterplagg som barnet vuxit ur. Du får hjälp med värdering, försäljning och en rabatt som du kan använda till ett nytt köp. Vi träffade experten Susanne som delade med sig av sina bästa tips.

Susanne Rammelt är butikschef på Polarn O. Pyret i Täby, Stockholm.

Hej Susanne! Berätta om PO.P Second Hand?
– Vi har som mål att varje plagg ska kunna bäras av minst tre barn och genom att erbjuda andrahandsförsäljning kan vi ge våra ytterkläder ett längre liv.
Något viktigt jag ska tänka på när jag vill lämna in plagg hos er?
– Just nu tar vi endast emot Polarn O. Pyret-ytterplagg och det enda du behöver tänka på är att plaggen ska vara hela och rena. Tvätta dem gärna om det finns behov av det.
Får jag lämna in lappade ytterplagg?
– Vi tar emot lagade produkter om det inte har påverkat plaggets funktion. Vi hjälper ofta kunder med reparationer och tycker det är viktigt att förlänga plaggets liv.
Vilka plagg säljer bäst?
– Vindfleecen är populär, även begagnade overaller säljer bra. Så länge som plagget hör till ”rätt” säsong går de oftast åt.
Några andra tips?
– Du kan lämna in hur gamla plagg du vill, det finns inga rätt eller fel. Det var en tjej här i butiken som lämnade in sitt gamla plagg som var gjort på 90-talet. Det är så roligt att se när gamla, använda plagg fortfarande har mer att ge.

Låna ut kläder

Småsyskon, vänners barn eller kanske grannar. Kläder som barnen vuxit ur, men som du inte riktigt vill ge bort är toppen att låna ut. Kanske ni drömmer om ett till barn i framtiden? Då är det kanske extra kul om hen får använda kläderna som syskonen haft. 

Det finns många fördelar med att köpa begagnade plagg. De är extra mjuka och sköna att leka i samtidigt som du gör något gott för miljön.

Skänk till förskolan

Kläder med fläckar som är omöjliga att få bort är toppen att ge till förskolan. När barnen leker med vatten, målar med vattenfärger eller när olyckan är framme behöver det finnas extra kläder i olika storlekar. 

De flesta barn har egna extrakläder, men när föräldrar har glömt att uppdatera lådan är det bra om förskolan kan erbjuda rent och torrt.
Saknas det en overall till vintern? Kolla in Polarn O. Pyrets Second Hand. Där hittar du superfina ytterplagg till bra priser.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Polarn O. Pyret och ej en artikel av mama

Aktuellt just nu