ANNONS

Innehåll från Otrivin

Så vet du att din bebis är förkyld – och så här gör du

Hosta, täppt näsa, feber… Att ha en förkyld bebis är jobbigt för hela familjen. Här är tipsen som lindrar.

Den här tiden när sjukdomarna avlöser varandra gäller det att ha koll. Din bebis kan vara hur pigg som helst trots att hen är sjuk. Här berättar vi vilka de vanligaste förkylningssymptomen är – och vad du kan göra för att hjälpa din bebis och lindra symptomen.

1. Glansiga ögon

Trött eller irriterade ögon? Ibland kan det vara svårt att veta vad din älskling vill.

Vattniga ögon är ofta ett förkylningssymptom och ett tecken på att din bebis börjar bli sjuk. Ögonen kliar och då är det så lätt bebisens fingrar vandrar dit. Därför är det bra att rengöra ögonen en gång per dag. Doppa en kompress i ljummet vatten och svep över ögat, från yttre ögonvrån inåt, eller skölj med ögonbad (fysiologisk koksalt).

2. Öronvärk

Bebisar kommunicerar genom att visa var det gör ont. Att de gråter på nätterna och håller för eller drar sig i öronen brukar vara ett tecken på öronvärk. Oftast försvinner öronvärken av sig själv, men att låta barnet sova i högläge minskar trycket och underlättar för en god natts sömn.

3. Täppt näsa

Otri-Baby saltvattenlösning och nässug rengör bebisens näsa på ett hygieniskt och effektivt sätt. Saltlösningen rengör, återfuktar och gör det lättare att få ut snor och slem ur de små näsborrarna.

Små bebisnäsor är trånga och känsliga, därför är det extra kämpigt när de täpps igen av snor. Bebisar har mycket svårare än vuxna att andas genom munnen, vilket gör att nästäppa blir ännu mer besvärligt. (Källa: Happy baby USA). Testa Otri-Baby saltvattenlösning som skonsamt lindrar och löser upp slemmet och använd sedan en nässug för att försiktigt avlägsna snor och slem.

4. Feber

Om pannan är varm, dubbelkolla även temperaturen i nacken. Det är där du känner bebisens kroppstemperatur.

Om din bebis får feber gäller det att ha hen under uppsikt. I de flesta fall är det ingen fara och går över av sig själv. Tappar hen matlusten, är extra gnällig, har svårt att dricka – ja, då ska du kontakta läkare.

5. Besvärlig hosta

Försök att amma, ge flaska eller lite vatten oftare än vanligt. Vätskan löser upp slemmet och blir då lättare att hosta upp.

Information till artikeln har vi hittat hos 1177.se.

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2019 GSK eller dess licensgivare. 02/2019 CHSE/CHOTRI/0004/19

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Otrivin och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!