ANNONS

Innehåll från Otrivin

Knepen som lindrar ditt barns förkylning

Som förälder kan du lätt känna dig hjälplös när din bebis är förkyld, men det finns några knep att ta till för att lindra febern, hostan och snuvan för barnet. Här är fem tips som hjälper många.

Ont i halsen, snorig eller täppt näsa och hög feber. Ja, de klassiska symptomen för en förkylning är dubbelt så jobbiga för ett litet barn. Men vad kan du som förälder göra för att ditt barn ska må bättre? Testa dessa 5 knep.

1. Högt huvudläge

Höj upp huvudet när bebis ska sova, det hjälper både vid hosta och täppt näsa.

Vare sig det rör sig om slemhosta eller täppt näsa så är ett högt huvudläge optimalt när bebis ska sova. Kanske kan barnet sitta i knät en stund och ammas, få ersättning eller dricka vatten (vätska kan vara slemlösande). Eller höj spjälsängens huvudända med hjälp av tjocka böcker. För att barnet inte ska halka ner i fotändan kan man lägga en vetekudde eller en ihoprullad handduk bakom rumpan.

2. Vätska, vätska och mer vätska

Har barnet feber är det viktigast att hen får i sig vätska. Du som vuxen får hjälpa till, eftersom de kanske inte alltid känner törst själva.

Har bebisen feber menas oftast en temperatur på 38 grader eller högre. Den som är sjuk är sällan sugen på mat, och det är ofta ingen fara så länge man får i sig tillräckligt med vätska. Barn med feber förbrukar mer vätska än vanligt och behöver därför dricka mer. Barn som ammar kan fortsätta göra det som vanligt eller oftare, de som brukar få modersmjölksersättning eller välling kan fortsätta få det. I övrigt kan man ge barnet vad det vill ha, saft, juice och isglass brukar gå bra och även läsk, om barnet ratar andra drycker. ­Blåbär- eller nyponsoppa tycker många om och det ger samtidigt lite mättnad i ­magen.

3. Andas in fuktig luft

Att andas in torr luft kan kännas hårt och obekvämt, orsaka näsblod och irritera luftrören, särskilt om de redan är besvärade av kik- eller torrhosta. Inandning av fuktig luft kan hjälpa till att lindra hostan. Ställ ett glas vatten på det varma elementet hemma, där barnet sover, eller sätt på varmvattnet i duschen och sitt i rummet och andas in ångan ett tag, innan det är dags att sova. Lite plask i badet gör susen både för andningen och humöret.

4. Rengör näsan

Bebisnäsor är trånga och känsliga, därför är det extra kämpigt när de täpps igen av snor. Eftersom små bebisar inte kan andas genom munnen, gör nästäppa situationen ännu mer besvärlig. Testa Otri-Baby saltvattenlösning som skonsamt lindrar och löser upp slemmet. Använd sedan en nässug för att rensa näsa och bihålor fria från snor och slem.

Otri-Baby saltvattenlösning och nässug hjälper dig att rengöra bebisens näsa på ett hygieniskt och effektivt sätt. Saltlösningen rengör, återfuktar och gör det lättare att få ut snor och slem ur de små näsborrarna.

5. Vila och mys

Barn som har feber ska vara hemma från förskolan eller skolan. Låt barnet leka i sitt eget tempo, men se till att det finns möjlighet till lugna aktiviteter och mycket vila. Det kan vara mysigt att få ligga nerbäddad i soffan på dagen och kanske är det värt lite extra skärmtid, med en tecknad film, när man är sjuk.

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2019 GSK eller dess licensgivare. 02/2019 CHSE/CHOTRI/0004/19

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Otrivin och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!