ANNONS

Innehåll från Otrivin

Foto: Imgorthand

Attjoo! Tipsen som lindrar minis förkylning

Har ditt barn blivit förkyld igen? Lugn, det finns hjälp att få. Här är första hjälpen-listan som lindrar feber och täppta små näsor.

Små barn smittas lätt och kan få upp till sju förkylningar per år. Vissa barn kan till och med smittas oftare, särskilt om de går på förskola eller har syskon. Att dricka mycket, och sova med huvudet högt är ett par tips som hjälper mot täppta näsor.

• Bädda med extra kuddar

Tips! Placera en bunt tidningar eller böcker under frambenen på sängen. På det sättet kommer huvudändan ännu högre upp, vilket bara är bra under förkylningstider. Foto: This content is subject to copyright.

Under förkylningstider är det oftast nätterna som är värst. Hela familjen är vaken på grund av minis täppta näsa. Bunkra upp med extra kuddar under huvudet, så får mini automatiskt lättare att andas.

• Håll koll på febern

Barn kan ha feber i några dagar utan att det behöver betyda något allvarligt. Men om barnet har ont i kroppen, äter och dricker sämre eller är extra gnälligt kan det vara bra att behandla med medicin. Källa: 1177.se

• Drick, drick, drick!

Pipmugg, glas med sugrör... Ja, det är mycket du kan göra för att "lura" i mini mer vätska. Foto: This content is subject to copyright.

Vid feber och förkylning använder kroppen mer vätska än vanligt. Därför är det extra viktigt att fylla på med vätska. Saft, isglass eller smoothies – ja, i sådana här lägen är alla mutor okej.

• Testa nässpray

Ett sprut i vardera näsborre innan nattningen räcker.

Vi vet alla hur jobbigt det är att ha en täppt näsa och hur det påverkar både humör och sömn. Testa Otrivin utan konserveringsmedel som är en nässpray för barn! Den lindrar nästäppa inom några minuter och verkar upp till tio timmar.

• Smörj huden

Vatten funkar bra istället för näsdukar. Stå vid handfatet och putsa näsan med ljummet vatten, det är snällare och skönt för den irriterade huden. Foto: nortonrsx

Huden under näsan är känslig och blir lätt röd och irriterad när näsan torkas flera gånger per dag. Smörj med salva eller barnolja ett par gånger under dagen, det lugnar.

Det här är Otrivin: Otrivin utan konserveringsmedel i styrkan 0,5 mg/ml är en nässpray för barn som rekommenderas för barn mellan 1-12 år. Den är avsvällande och lindrar nästäppa upp till tio timmar. Psst… Använd Otrivin max upp till tio dagar!

Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml nässpray är ett receptfritt läkemedel för nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation som innehåller xylometazolin. Bör ej användas längre än 10 dagar i följd. För barn 1-12 år. Läs bipacksedeln noggrant. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2019 GSK eller dess licensgivare. 02/2019 CHSE/CHOTRI/0003/19

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Otrivin och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!