ANNONS

Innehåll från Netflix

5 sätt att underhålla kidsen (och dig) hemma

Barnen skriker ”nääääjj” på alla dina förslag på aktiviteter och ni har för länge sedan lessnat på att gå ut i skogen. Du å andra sidan är måttligt sugen på att bygga ännu en koja i vardagsrummet eller en femte omgång av ”Finns i sjön”. No worries – här kommer tips på 5 aktiviteter som alla i familjen kommer att gilla.

1. Pyssla

Helt ärligt, kan man någonsin tröttna på att pyssla? Förutom att det lätt sysselsätter mini en längre stund är det en mysig grej att göra tillsammans. För lite variation kan ni pyssla efter olika teman. Varför inte skapa saker av innehållet i återvinningspåsen ni aldrig kommer iväg med eller göra figurerna från er favoritfilm? 

2. Skapa en filmkväll med extra allt

I ”Syskonen Willoughby" smider de fyra syskonen planer för att bli av med sina föräldrar.

Att sätta barnen framför en film för att själv kunna göra annat är ett beprövat mammaknep. Men det är ofta mysigare att titta på film tillsammans. Med lite förberedelse kan det dessutom bli som att gå på bio. Klipp ut biljetter i papper, poppa popcorn och lägg i kartonger (urdiskade och avklippta mjölkpaket kan lätt pysslas till popcornkartonger). Sedan återstår det bara att välja en film. Den nya Netflix-filmen ”Syskonen Willoughby” är en familjefilm som väcker både skratt och funderingar. En perfekt film att se tillsammans, tätt ihopkrupna i soffan. 

3. Res – i fantasin

Sugna på att resa? Det går faktiskt att göra alldeles utmärkt hemma – med lite fantasi. Skriv ner en lista på resmål ni vill besöka tillsammans och välj ut ett. Drömmer ni om en picknick i en park i Paris? Varför inte slå ut en filt på vardagsrumsgolvet eller gräsmattan om ni har trädgård, sätta på fransk musik och servera crepes på filten. Eller är det en badsemester som lockar. På med badkläder, i med vatten i badkaret, packa ryggsäcken med fika och förvandla badrummet till en strand. Om ni har magisk sand (kinetic sand) hemma kan ni till och med göra sandslott! Med lek och lite rekvisita går det att trolla fram både flygresor och safariäventyr. Det är bara fantasin som sätter gränserna. 

4. Baka tillsammans

Alla kan hjälpa till att baka.

Hand upp den som inte gillar fika. Och barn brukar älska att få gå loss i köket. Ett tips är att baka sådant som går att dekorera eller göra figurer av. Det funkar till exempel jättebra att använda pepparkaksmått till en bulldeg och en kladdkaka i långpanna är lätt att röra ihop och sedan ta ut figurer av. Muffins som ni sedan dekorerar är också något som alla klarar av att göra. 

5. Mys till det med ett hemma-spa

Att bli ompysslad är väl det mysigaste som finns. Det går lätt att fixa till ett hemma-spa som hela familjen uppskattar. Det finns mängder av söta arkmasker med djurmotiv som är kul och sköna, eller så gör ni en egen ansiktsmask av det som finns i kyl och skafferi. En enkel mask fixar ni genom att mixa 1 dl havregryn med lite vatten och sedan tillsätta ett par matskedar och en tesked honung. En annan spafavorit är massage, vilket också är ett oerhört mysigt sätt att ge kidsen närhet (även de stora barnen som inte vill kramas så ofta brukar uppskatta det). Varför inte låta mini ge dig en skön fotmassage? 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Netflix och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!