ANNONS

Innehåll från Netflix

5 anledningar att kolla på filmen ”Syskonen Willoughby” med dina barn

I tider där vi behöver stanna hemma mer än vanligt är det toppen med bra filmer att fördriva tiden med. Netflix nya animerade film ”Syskonen Willoughby” är perfekt att titta på tillsammans, här är 5 goda skäl att bänka sig i soffan.

1. Skratta tillsammans åt det roliga i filmen

Filmen om syskonen Willoughby bygger på en älskad bok med samma namn.

Filmen handlar om de fyra syskonen Willoughby som har fått nog av sina föräldrar. De två föräldrarna har nämligen bara ögon för varandra och barnen inser att de klarar sig bättre utan mamma och pappa. Därför planerar de en livsfarlig resa som ska göra dem föräldralösa. Det är ett hutlöst och knasigt äventyr där det ständigt händer någonting. Föräldrarna är också en total kontrast till oss curlingföräldrar som är ständigt engagerade i våra barns liv.

2. Prata om det viktiga budskapet

Filmen lämpar sig bäst för lite äldre barn och kan ge upphov till en del viktiga funderingar hos både dig och din tweenie. Vad är egentligen en familj, och varför väljer barnen att göra som de gör? Genom att titta på filmen tillsammans kan du som förälder fånga upp barnens frågor och tillsammans kan ni reflektera över budskapet. 

– Det är verkligen en familjefilm som jag tycker att man ska se tillsammans, säger Maria Lundqvist som gör den svenska rösten till mamman. 

3. Den svenska röstcasten

De svenska rösterna görs av bland andra Johan Ulveson, Maria Lundqvist, Daniel Norberg, Vanna Rosenberg och artisten Wictoria Johansson. Som om det inte räckte gör Björn Kjellman berättarrösten, som är en katt. 

Daniel Norberg, Wictoria Johansson och Johan Ulveson gör några av de svenska rösterna. Foto: Netflix - Marcus Rönne

– Jag har dubbat en del tidigare och tyckte att den här filmen var väldigt kul att göra, och det var kul att få jobba med Netflix. Jag tror att folk kommer att tycka om den. Framförallt för att den inte är lik något annat man har sett tidigare. Den är både djup och extremt rolig, och lite kaxig, säger Wictoria Johansson. 

4. Den är SÅ snygg! 

Familjen Willoughby är inte riktigt som andra familjer...

”Syskonen Willoughby” är gjord av Netflix och inte bara handlingen skiljer sig från traditionella familjefilmer, den SER också annorlunda ut. Det är inte alls så där perfekt som många andra animerade filmer utan det är färgglatt, knasigt och väldigt härligt. 

5. Få en föräldraboost

Som förälder är det lätt att känna sig otillräcklig. Gör jag det rätta för mina barn? Hur påverkar mina handlingar deras uppväxt och hur de blir? En titt på de här föräldrarna får dig att inse att dina barn nog inte har det så pjåkigt trots allt. Och, i bästa fall, dina barn att uppskatta allt du gör för dem.  

Se filmen tillsammans med Wictoria Johansson

”Syskonen Willoughby” bygger på en bok med samma namn. För att fira lanseringen av filmen bjöd streamingtjänsten in till ett gemensamt ”titta hemma-party” där Wictoria Johansson var värdinna och bland annat svarade på tittarnas frågor. Om du missade eventet går det att se igen på Netflix Youtubekanal.

Se trailern här!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Netflix och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!