ANNONS

Innehåll från Libresse

Det händer med kroppen under graviditeten – 5 saker du inte visste

Magen växer, brösten läcker och du mår illa. Under en graviditet händer väldigt mycket med kroppen. Här är 5 saker du kanske inte visste skulle hända när du skapar ett nytt liv.

Utöver det uppenbara att magen blir större och en bebis växer i magen händer det massor av saker i din kropp när du är gravid. Visste du att mängden flytningar kan öka och att blodmängden fördubblas i din kropp? Vi har listat 5 saker som händer i kroppen under en graviditet. 

1. Brösten förbereder sig

Redan tidigt i graviditeten börjar brösten förbereda sig på eventuell amning och lite senare i graviditeten kan brösten läcka bröstmjölk. Brösten kan kännas ömma och att de påverkas under en graviditet beror på hormonförändringarna som sker i kroppen.

2. Ökade flytningar

Redan så tidigt som under vecka 9 i en graviditet kan du uppleva illamående och förändrad kvalite på håret. Det är också vanligt att få ökade flytningar. När du sitter på toaletten och ser något konstigt i trosorna och undrar vad det är kan du känna dig lugn. Underlivet kan överraska med olika typer av droppar och det mesta som kommer från ditt underliv är helt normalt och är en naturlig del av att ha en livmoder. Med ett trosskydd som absorberar och kapslar in lukt kan du känna dig trygg. Libresse Dailies Extra Protection är andningsbara och tar hand om alla typer av vätskor som till exempel flytningar och urin. 

3. Blodmängden fördubblas

Blodvolymen ökar med upp till 50 procent, ungefär två liter, under graviditeten. Det är vanligt att du börjar svettas mer på grund av det och du kan känna dig trött och lite yrslig. Din bebis använder sig av dina järndepåer och när blodmängden ökar kan man enkelt förklarat säga att hemoglobinvärdet sjunker när blodet späds ut. Du kan öka ditt järnvärde genom att till exempel äta gröna grönsaker som spenat och broccoli som innehåller mycket järn. 

4. Kissnödigare än vanligt

När livmodern trycker på kissblåsan och det känns som att den lilla bebisen använder blåsan som en studsmatta kan du uppleva dig kissnödigare än vanligt. Det är också vanligt att du känner att du behöver gå upp på natten och kissa. Små urinläckage kan inträffa i alla åldrar men dyker vanligtvis upp i samband med en graviditet och efter förlossningen. Med ett trosskydd som kapslar in lukt kan du känna dig trygg om det skulle komma några droppar urin i trosorna.

Libresse Dailes Extra Protection är till för alla typer av droppar som ditt underliv kan överraska dig med som urin, flytningar och blod.

5. Rörligare leder 

För att bebisen ska kunna komma ut vidgar bäckenet sig under graviditeten. Lederna blir rörligare och det kan göra ont. Om du får smärtsam foglossning kan det hjälpa med mjuk massage och värme där du har ont. Ett tips är att lägga en kudde mellan knäna om du sover på sidan för att belasta bäckenet så lite som möjligt. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Libresse och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!