ANNONS

Innehåll från LG

Ta hand om kläderna på bästa sätt – 5 tips (och få tid över till annat!)

För att dina egna och minis kläder ska behålla sin kvalitet och kunna användas så länge som möjligt gäller det att ta hand om dem. Här är fem tips på hur du kan förlänga klädernas livslängd!

Det finns mycket som gör att kläder slits. Därför ska vi också tänka extra mycket på hur vi kan ta hand om dem på bästa sätt. För att vi ska kunna använda våra favoritplagg så länge som möjligt och för att till exempel inte behöva köpa nytt till mini så fort hen spillt blåbärssylt över hela sig.

1. Tvätta kallare

Om kläderna inte fått jobbiga fläckar eller är riktigt smutsiga kan du ofta tvätta kallare än vad som står på tvättrådet. Genom att tvätta i 30 eller 40 grader sparar du på både klädernas kvalitet och miljön. Win win!

2. Vädra i stället för tvätt?

Många gånger när ett plagg bara behöver fräschas upp räcker det att vädra det ett tag, i stället för att som på rutin slänga in plagget i tvättmaskinen. Om du inte har ett klädstreck i trädgården kan du låta torkställningen stå framför ett öppet fönster eller ställa ut den på balkongen. Glöm inte klädnypor bara så kläderna inte far i väg i blåsten!

Det kan räcka med att vädra kläderna när de behöver fräschas upp.

3. Punktbehandla fläckar

I linje med punkten ovan går det ofta utmärkt att undvika att tvätta hela plagget när det bara är en fläck som ska bort. Punktbehandla i stället! Gnugga inte för hårt på fläcken, då det i stället sliter på plagget ökar risken att du gör hål på det. Blötlägg området med fläcken och lägg gärna en liten tygbit på den som kan suga upp fläcken. Tygbiten ska gärna vara vit, kanske har du ett gammalt örngott du kan klippa i bitar?

Punktbehandla en fläck i stället för att tvätta hela plagget.

4. Tvätta inte för mycket på samma gång

När du ska tvätta kläder är det så klart skönt att bli klar så fort som möjligt, och även om det är bäst för miljön att hålla sig till så få maskiner som möjligt lönar det sig inte alltid att fylla tvättmaskinen till brädden. Då kan det nämligen bli så att kläderna inte tvättas ordentligt och fortfarande är smutsiga när du tar ut dem – och då behöver tvätta om dem.

5. Skonsam tvättmaskin och tumlare

Eftersom tvätt generellt sliter på kläder är det viktigt att ha en tvättmaskin och torktumlare som är skonsam mot kläderna. LG:s tvättmaskin med TurboWash 360 tvättar effektivt rent kläderna på bara 39 minuter, vilket drar mindre energi och använder mindre vatten än ett långt program och är dessutom mer skonsamt mot kläderna. Du får dessutom en massa tid över till annat!

Teknologin AI DD i tvättmaskinen väljer de bästa och skonsammaste trumrörelserna för plaggen, genom att läsa av vikten och känner av plaggens mjukhet, vilket resulterar i tvättning med 18% skonsammare klädvård. Ångfunktionen Steam+ eliminerar de flesta allergener som dammkvalster och pollen, samt kan ge upp till 30% mindre skrynklor. Trumman i tvättmaskinen är dessutom större, men maskinen är fortfarande lika stor som standard-tvättmaskiner vilket gör att den inte tar upp mer plats.

En tvättmaskin och torktumlare som är skonsam mot kläderna hjälper dem att hålla längre.

LGs torktumlare DUAL Inverter Heat Pump har en självrengörande kondensor, vilket hjälper den att bibehålla en konsekvent torkprestanda – och är bekvämt och hjälper dig att spara tid. Visste du att man annars behöver rengöra kondensorn regelbundet? Tråkigt och tidskrävande! Förutom en självrengörande kondensor har torktumlaren även de patenterade teknologierna DUAL Inverter Heat Pump och Eco Hybrid, som sparar tid och ström, samt en kompressorgaranti på tio år. Precis som tvättmaskinen tar torktumlaren bort de flesta allergener – även hos plagg som inte går att tvätta i tvättmaskin.

Nu kan du tävla om en LG DUAL Inverter Heat Pump här.

Se mer om torktumlaren i filmen nedan.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och LG och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!