ANNONS

Innehåll från LEGO Ⓡ DUPLO Ⓡ

Lekfullt lärande – därför är det så viktigt att ditt barn leker

Böcker som prasslar och träklossar som går att stapla på varandra. Redan som liten tycker ditt barn om leksaker. Här berättar vi varför det är så viktigt att ditt barn leker.

Leken ger förståelse för världen

Att springa runt, klättra på stenar eller hoppa över stockar lär barnet hur världen ser ut. Barn bearbetar tankar och känslor genom sin lek, både positiva erfarenheter men även sådant som kan vara svårt. Det är genom leken som mini lär sig att förstå världen och göra den begriplig – och det är genom leken som vi vuxna lär oss att förstå minis tankar och känslor. 

Rollspel hjälper barnet att utvecklas

Att barn gör som vuxna gör känner vi till, och det är i leken som man ser när de imiterar de vuxna. Det är på det sättet som barnen lär sig förstå världen och hur den fungerar.

När barn leker med andra barn lär de sig att vara sociala. De lär sig att lyssna, samarbeta, kompromissa, dela med sig och hantera utmaningar som konflikter. Rollspel är också ett sätt för barn att få leka ut saker som kräver övning, som exempelvis hur de ska förstå eller hantera vardagen. 

Finmotoriken är livsviktig 

Mindre leksaker, som klossar från LEGO DUPLO, hjälper barnet att öva på finmotoriken. Finmotoriken är en viktig del i minis utveckling och kan övas på olika sätt. Lekar som involverar förflyttning, hopkoppling eller stapling av föremål hjälper barnet att utveckla koordinationen mellan öga och hand. Att öva på på det är livsviktig, det är ett första steg till att lära sig rita, skriva eller knyta skorna. 

Fantasin ger trygghet

Låt din älskling bygga en värld så som hon eller han ser den. Med LEGO DUPLO Modulärt lekhus finns det inga rätt eller fel.

Lekar som stimulerar fantasi är toppen. Det ger en trygghet och kreativitet som finns kvar i vuxen ålder. Med DUPLO Modulärt lekhus har barn möjlighet att öva på sin fantasi. Genom att själv bestämma hur klossarna ska arrangeras byggs en egen fantasivärld och i leken med figurerna blir den verklig 

Med byggbara klossar och små figurer från LEGO DUPLO blir det inte bara en lek utan även en övning på finmotoriken.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och LEGO Ⓡ DUPLO Ⓡ och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!