ANNONS

Innehåll från Klarna

Mamaguiden: Så uppdaterar du minis garderob – utan att bli ruinerad

Barn växer snabbt och vi behöver se över deras garderob med jämna mellanrum. Att fylla på med nya plagg kostar oss tid och framför allt pengar. Här är tipsen på hur du gör det på ett hållbart och ekonomiskt sätt.

Att skaffa kläder till barnen är roligt – vem gillar inte att planera outfits till de små? Men ibland känns det som att vi lägger en mindre förmögenhet på kläder som kanske bara används en säsong. Genom att planera och använda smarta shoppingappar har du möjlighet att spara mycket tid och till och med en slant. Vi ger tips!

Låt barnen ärva

Det finns många positiva saker med att låta barnen ärva kläder av varandra. Plaggen är mjuka och extra sköna att leka i, du sparar pengar och ni är snälla mot miljön. Finns det inga syskon i familjen? Passa på att fråga kompisar och släktingar om de har kläder som dina barn kan få ta över.

Skriv en shoppinglista

Att skriva en lista på vad mini behöver de kommande säsongerna är smart, du får en bra överblick och du kan stryka i den allt eftersom. I Klarnas app har du möjlighet att skapa en önskelista på kläder, skor och accessoarer från dina favoritmärken, vilket underlättar när du väl ska klicka hem plaggen. 

Förutom smarta shoppinglösningar har du, med hjälp av Klarnas app, möjlighet att få en bra överblick över alla dina köp – och på så sätt få kontroll över din ekonomi.

Låna av varandra

Ibland känns det som att kläderna knappt har hunnit användas innan det är dags att sortera bort dem. Trångt i förrådet och flera år tills lillasyskonet kan ärva? Passa på att låta kompisars barn få låna plaggen under tiden. Vem vet, kanske de har kläder som passar dina barn?

Köp i fel säsong

Att köpa en overall mitt under högsommaren låter kanske helknasigt, men det är vid sådana tillfällen som du faktiskt har möjlighet att spara en hel del pengar. Vi mammor är ju experter på att tänka ett steg längre, varför inte göra det när barnens garderob behöver uppdateras? 

Satsa på second hand

Auktionssajter, loppisar och lokala second hand-grupper på sociala medier är toppen när det gäller barnprylar. Sätt en bevakning på vad du söker, vilken storlek och önskad färg så har du större chans att hitta det din älskling behöver just nu.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Klarna och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!