ANNONS

Innehåll från Kappahl

Ta med barnen ut på jakt efter skräp – 5 viktiga anledningar

Vill du hjälpa dina barn att rädda planeten? Ge er ut tillsammans på skräpjakt! En skräpplockardag ger en massa härliga fördelar, för både små som stora äventyrare.

Vi möter skräpet varje dag. Längs med trottoarkanten på väg till jobbet, i skogen och i form av fimpar vid busshållplatsen. Håll Sverige Rent anordnar därför varje vår Skräpplockardagar som familjer, skolor och föreningar kan delta i.

Det behöver nämligen inte vara tråkigt att plocka upp skräp efter andra – tvärtom! Att plocka skräp tillsammans med familjen kan resultera i en riktigt rolig och lärorik dag! Börja redan nu och ge er i väg på skräpjakt! Här är fem viktiga anledningar för att ta med familjen ut för att plocka skräp.

1. Ni får kvalitetstid tillsammans

Få en mysig stund med familjen samtidigt som ni hjälper till att rädda planeten!

Att tillsammans göra saker som är meningsfulla kan skapa en helt ny samhörighet i familjen. Medan ni går på jakt efter skräp får ni tid att umgås, prata och självklart stanna till för en välförtjänt fikapaus eller två. 

2. Ni gör en stor insats för miljön

Visste du att det tar ungefär 20–25 år för ett tuggummi att brytas ned i naturen? För en plastpåse tar det omkring 10-20 år att sönderdelas till mikroplast, vilket i sin tur tar hundratals år att bryta ner. Om det ens bryts ner, vill säga. Din familjs hjälteinsats är med andra ord väldigt, väldigt viktig. 

3. Ni får en heldag utomhus med frisk luft

Alla kan vara med och plocka skräp, ingen är för liten för att hjälpa till!

Att vara ute i naturen har mängder av bevisade hälsofördelar, både för stora och små äventyrare. Naturen sägs minska nivån av stresshormon medan må-bra-hormon ökar. Som bonus får ni även uppleva den härliga känslan av att komma hem med rödmosiga kinder och tillsammans gosa ner er i en varm soffa. Bara det gör mödan värd!

4. Barnen lär sig mer om miljön

Dagens barn och unga är tyvärr uppväxta med skräp i naturen, men så behöver inte deras framtid se ut! Visa barnen vad som hör hemma i naturen och inte. Släng inte glasflaskan ni hittar på gatan i första bästa soptunna, ta i stället med den till närmsta återvinningscentral och visa var den hör hemma.  

5. Gör skräpletandet till en rolig grej! 

Gör skräpletandet till en lek.

Hur mycket skräp kan ni hitta på 200 meter, eller på fem minuter? Att uppmuntra dina minsta familjemedlemmar att själva fylla sin skräpplockarpåse gör letandet till en rolig lek. Det gör även att barnet växer och känner sig stolt och viktig i kampen för att rädda miljön. 

Tänkvärd ögonöppnare

För att stödja Håll Sverige Rent har Kappahl skapat en film som går rakt in i hjärtat. Enligt barnen är det vi vuxna som skräpar ner, men det är barnen som måste städa upp efter oss. Ta en minut och hör vad barnen har att säga. Och kom ihåg, ingen är för liten för att göra skillnad. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Kappahl och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!