Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
ANNONS

Innehåll från Jabushe

Hudterapeuten: Så gör du din hud redo för sol och värme

Precis som barnen behöver skyddas i solen behöver du ta hand om din hud. Vad kan hända om du solar med smink, och vad ska du tänka på när du väljer hudvård under sommarhalvåret? 

Ta hjälp av experten Marie Oddsson.

Smink och sol, funkar det ihop? Inte enligt den auktoriserade hudterapeuten Marie Oddsson. Hoppa över sminket när du är på stranden och låt huden andas. Om du måste ha makeup, tänk på att lägga SPF under sminket. 

– Många foundations innehåller visserligen någon form av SPF, men i kombination med solen kan sminket smälta ut. Det kan göra att din hud blir fläckig och att solbrännan blir ojämn. Dessutom kan bakterier gro av värmen vilket ökar risken för oren hy, säger hon.

Bästa skyddet är att inte vara för mycket i solen och att undvika den när den är som starkast mellan klockan 11-15. Under våren är det extra viktigt med solskydd, både för barn och vuxna. Vinden är då ofta svalare och man känner därför inte lika lätt av hur varm solen är.

– Använd SPF som du kan kombinera med en hatt och solglasögon. Även de minsta i familjen behöver smörjas in och har ofta sina egna solkrämer i mousse, spray- eller krämform. Vissa kan man även smörja in på blöt hud. Att sitta i skuggan är både skönt och avkopplande, speciellt för de små. Färg får man ändå och det är lite mer skonsamt mot huden. 

Gör huden redo för sol och värme – 3 enkla steg

1. Se till att din solskyddsfaktor tvättas bort ordentligt från huden varje kväll. Välj en skonsam men effektiv rengöring som känns lätt, fräsch och rengör huden utan att den torkar ut. 

2. Gör en djuprengöring, välj en peeling som passar din hudtyp. Peelingsorten med små korn som mekaniskt polerar huden passar oftast en normal till torr hudtyp. Använd 1-3 gånger per vecka.

3. Återfukta! Använd en kräm som både återfuktar, mjukgör och tar fram lystern i huden igen. Och glöm inte SPF:en igen om du ska ut i solen.

Hals- och dekolletaget är ett område som ofta glöms bort i den dagliga hudvårdsrutinen, både när det gäller att skydda från solen men även när man ska smörja in sig efter duschen. I ansiktet kan du ha flera olika hudkrämer, men alla passar inte för hals- och dekolletaget. Därför är det bäst att använda sig av en produkt som är speciellt framtagen för den här känsliga huden.

– På halsen förlorar man också spänst och lyster, vilket resulterar i linjer, rynkor och pigmentförändringar. Jabushe Neck & Dekolletage Firming Cream jobbar både med spänsten, bleker åldersfläckar och ger dig en fantastisk lyster, säger Marie.

Jabushe Neck & Dekolletage Firming Cream. Mer info – köp här.

Marie Oddsson har länge jobbat med hudvårdsfrågor och är expert på området.

Ansiktsrengöring för torr hy

Rengöring är A och O. För att hålla huden frisk och sommarfräsch är det viktigt att ta hand om den året runt. En av hudterapeuten Maries favoriter är rengöringen Jabushe 2-1 Cleansing Lotion, en produkt som är skonsam och återfuktande samtidigt som den är effektiv.

Jabushe 2-1 Cleansing Lotion. Mer info – köp här.

Peeling för känslig hud

Under sommaren blir huden varm och svettig och då använder Marie gärna en mild peeling 

för att polera ytan samtidigt som den rengör huden på djupet. 

– Någon gång i veckan lägger jag gärna Jabushe 3 in 1 Peeling Mask, säger hon.

Jabushe 3 in 1 Peeling Mask. Mer info – köp här. 

Återfuktande dag- och nattkräm

Det gäller att återfukta, trots att vädret är varmare. Den kombinerade dag- och nattkrämen passar även en känslig hudtyp och är barriärstärkande vilket är en fördel om du vill behålla fukten.  

Jabushe Moisture Protection. Mer info – köp här.

Om du använder aktiv hudvård under sommarhalvåret, till exempel peeling eller masker med syror, är det viktigt att använda SPF 30-50. Huden blir nämligen mer solkänslig av aktiva ingredienser och du kan då bränna dig lättare.

– Om huden solskadas åldras den i förtid och vi får mer pigmentförändringar. Om du tycker att det blir mycket med en ansiktskräm och SPF kan du använda SPF på dagtid, för att sedan på kvällen fortsätta att aktivera din hud med Jabushe Soft Cream. Det är en kombinerad dag-och nattkräm som är effektiv mot rynkor, grova porer och en solskadad hud.          

Soft Cream. Mer info – köp här.

Så applicerar du SPF rätt

Använd först dina hudvårdsprodukter och lägg därefter på SPF. Tänk på att låta din hudvård få sjunka in ordentligt innan.

Vad ska du tänka på när du köper ögonkräm?

En bra ögonkräm är guld värd och kan bibehålla huden runt ögonen under en lång tid.  Jabushe Multi Action Eye Treatment är en aktiv ögonkräm som reducerar rynkor och innehåller bland annat koffein för att minska synligheten av mörka ringar och svullnad i ögonområdet. Niacinamid (B3) och ceramider stärker hudbarriären och återfuktar samt bibehåller fukten i huden.

Tips! Lägg gärna in Multi Action Eye Treatment i kylen nu i sommar för en extra svalkande effekt.

Jabushe Multi Action Eye Treatment. Mer info – köp här. 

Enkel och effektiv hudvård

Jabushes hudvård hjälper dig att vårda dina vackra linjer och är baserade på svensk forskning. Alla hudvårdsprodukter är veganska och utvecklade i Sverige och har bevisad och synlig effekt mot hudens ålderstecken. Studien bakom produkterna är gjord i samarbete med Karolinska Sjukhuset. 

Se alla hudvårdsprodukter här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Jabushe och ej en artikel av mama