ANNONS

Innehåll från H&M

Så slipper du luciapaniken – här är bästa tipset!

Lucia närmar sig och du står och rotar fram urvuxna linnen och för trånga tomtedräkter. Låter det bekant? Trebarnsmamman och influencern Alexia Kafkaletos kan känna igen sig i den känslan.
– När jag väl hittar luciakläderna till barnen är de alltid för små och det är samma visa varje år. Det är så skönt att det finns en lösning på det nu, säger Alexia.

Lucia är en av Alexia Kafkaletos favorithögtider och hon ser fram emot att skapa egna traditioner tillsammans med sina barn. I år slipper hon paniken som lätt kan infinna sig dagarna innan lucia när kläderna till luciatåget ska rotas fram och man inser att de är för små.

– Jag har varit på H&M och lämnat in barnens urvuxna luciakläder och fyndade begagnade plagg i rätt storlek. Jag tycker att det är ett fantastiskt fint initiativ av H&M, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Det här är verkligen framtiden och jag tycker att vi ska försöka tänka mer hållbart och på vår planet. Att pengarna dessutom går till något bra är ett stort plus, säger Alexia. 

Så går det till – steg för steg

1. Leta upp dina barns gamla luciaplagg. Det kan vara lucialinnen, tomtedräkter eller pepparkakskläder.  

2. Gå till en H&M-butik (se listan över aktuella butiker här) och lämna in de urvuxna plaggen. 

3. Fynda ”nya” begagnade luciakläder i rätt storlek till dina barn. 

4. Pengarna för plaggen går oavkortat till Rädda Barnens viktiga arbete. Som tack för hjälpen skänker H&M ytterligare 10 kr till Rädda Barnen för varje inlämnat plagg.

Vill skapa en ny tradition

Alexia ser fram emot lucia och i år vill hon införa en ny tradition tillsammans med barnen. Ett fint minne hon har från sin egen barndom är att hon var med i ett luciatåg och sjöng i en kyrka. 

– Nu när barnen är lite större skulle jag vilja gå och lyssna på ett luciatåg i en kyrka. Det är väldigt vackert och högtidligt och det skapar en mysig stämning inför julen. Jag tycker att allt innan julen är härligt. När jag var liten sjöng jag i kör och jag minns hur fint det var när vi hade luciatåg i kyrkan. Det för jag gärna vidare som en tradition tillsammans med mina barn, säger Alexia. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och H&M och ej en artikel av mama