ANNONS

Innehåll från GemArt

Foto: Hanna Björkstedt

Dags att föda? Klart du ska få en push present!

Ett barn är utan tvekan den största gåva man kan få i livet. Men efter nio månader av graviditetskrämpor och en förlossning (med allt vad det innebär!) är du helt klart värd lite extra uppskattning. Självklart ska du önska dig en push present!

Har du hört talas om en push present eller push gift? Uttrycket kommer såklart från USA där det började användas flitigt för ungefär tio år sedan. En push present är helt enkelt en present till en nybliven mamma från sin partner.

Ett klassiskt smycke är en perfekt push present. Foto: Hanna Björkstedt

Traditionen är långt ifrån ny. I flera kulturer gav man redan för flera hundra år sedan nyblivna mammor gåvor som ett tecken på uppskattning. Och visst finns det någonting fint med att uppmärksamma den mamma som både burit ett barn och genomgått en förlossning – oavsett om hon pushade eller inte?

Hylla en nybliven mamma med ett smycke

En push present kan egentligen vara vad som helst, men hela poängen är att presenten är något till mamman (och inte till babyn). Hollywoodkändisarna sparar såklart inte på krutet och har visat upp lyxbilar och exklusiva handväskor de fått. 

Men bilar och handväskor blir omoderna. Varför istället inte välja något personligt som håller hela livet – som ett smycke? Att det är en populär och uppskattad gåva är lätt att förstå. Ett vackert och väl utvalt smycke blir en symbol för moderskapet som man kan bära varje dag, lite som en vigselring.

Handgjorda och unika smycken från GemArt

Svenska GemArt, som skapar unika handgjorda smycken, har tagit fram kollektionen Family Tree som symboliserar familjen och hur man som förälder står trygg med rötterna i jorden, likt ett träd.

Ett första löv på en kedja blir en fantastisk hyllning till en kvinna som just blivit mamma. Smycket blir en påminnelse om det nyfödda barnet, och familjeträdet kan sedan byggas på med fler löv i samma takt som familjen växer.

Family Trees hängsmycken finns i tre storlekar. Välj mellan släta eller prydda med vackra turmaliner som skiftar i färg. Foto: Hanna Björkstedt
Löven finns i både silver och guld och alla smycken levereras i en exklusiv träask tillsammans med en dikt med halsbandets budskap. Foto: Hanna Björkstedt

Family tree är hängsmycken formade som vackra löv som träs på en halskedja. Löven finns i tre olika storlekar och kan kombineras precis som man vill. För att göra smycket extra personligt går det att gravera namn eller en annan betydelsefull text på varje löv.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och GemArt och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!