ANNONS

Innehåll från Dylon

Förändra enkelt kläder och textilier hemma – perfekt pyssel för hela familjen!

Trött på dassiga t-shirts eller missfärgade lakan? Gör som mamas bloggare Emily Slotte, och piffa upp dina textilier hemma.

Mellan julfirande, pulkaåkande och filmtittande finns det ofta en hel del tid åt pyssel i mellandagarna. Varför inte ägna den tiden åt att förändra eller fräscha upp familjens kläder och textilier?

Med textilfärg från Dylon kan du enkelt och snabbt skapa nytt liv åt gamla kläder, lakan, gardiner eller varför inte ett kuddfodral? 

Förnya missfärgade lakan

Istället för att till exempel riva isär dina missfärgade lakan för att använda som städtrasor kan du göra som mamas bloggare Emily Slotte och färga dem.

Har du vita, missfärgade lakan? Då kan du enkelt byta färg på dem och göra dem fräscha igen.
Emily Slotte färgade sina vita lakan i en fin olivgrön färg.

– Att färga textilier på det här sättet för att behålla livslängden på dem kan jag verkligen rekommendera, det är även lätt som en plätt och blir väldigt fint! 

Så, det är bara att välja den färg du, eller kanske mini, önskar och slänga in allt i tvättmaskinen. Vips! Så har ni, nästan, en hel uppsättning av nästan nya sängkläder. Det är dock bra att veta att just blekfläckar inte går att täcka med färgen.

Experimentera med färger

Om du vill överraska mini kan du till exempel färga om plagg som hen har tröttnat på. En röd tröja kanske ligger där längst inne i garderoben och aldrig blir använd, om du då färgar den med blå färg från Dylon textilfärg blir den lila! Och om det är en gul tröja du vill piffa till och färgar den med blå färg blir den grön. Det är verkligen ett supertips att använda textilfärg för att enkelt förändra och förnya både din och minis garderob, se bara till att du som vuxen är den som sköter själva färgningen och inte låter mini vara i närheten av färgen. 

Mellan varven ska du se till att tvätta en tom maskin med fullt program på minst 40 grader, detta för att all kvarvarande färg ska försvinna och inte färga av sig på ett plagg du inte vill ha färgat. Se också till att torka av gummiringen i tvättmaskinen för att verkligen se till att få bort all färg. Annars beter sig de plagg och textilier du färgar med Dylon textilfärg likadant som andra kläder. Du vet, tvätta inte röda plagg tillsammans med vita och så vidare, sånt som du redan har koll på. Det är bara att färga på!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Dylon och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!