ANNONS

Innehåll från Decubal

Blir ditt barn röd och torr i kylan? 5 vanliga problem (och tipsen som hjälper)

I samma sekund som den härliga snön och minusgraderna kommer, blir även barnens hud extra känslig. Här får du veta vad du kan göra för att motverka de vanligaste hudproblemen så att ni kan njuta av härliga vinterdagar utomhus.

Rödrosiga barn i alla ära, men när kinderna är fnasiga och ditt barn är alldeles röd runt läpparna av kylan, då är det inte lika härligt. Men det finns några saker du kan tänka på! Med vårdande krämer som skyddar mot kölden och små husmorsknep hjälper du din mini. Här är 5 tips!

1. Torr och kliande hud på kroppen

Det första tecknet på att vinterkylan är här (okej, förutom det mest uppenbara som brottningsmatchen för att få på overallen varje morgon) är att huden kan klia och kinderna blossar av torrhet. Även om ni har som rutin med bad före nattning varje kväll så kan det vara bra att dra ned på det under vintern, då varmt vatten är uttorkande för huden. Om kvällsbadet är viktigt för barnet så använd en mjukgörande olja i vattnet och undvik parfymerade produkter.

Rödrosiga kinder hör vintern vill. Se till att ta hand om dem ordentligt.

2. Röda, torra kinder och svidigt runt läpparna

Har du lämnat ditt barn på förskolan, men hämtar hem en liten urgullig clown på eftermiddagen, med dubbelt så stor och alldeles röd mun? Så kan det se ut ibland! När barnen är utomhus mycket och leker i kylan blir läpparna lätt torra, och då är det inte helt ovanligt att barnen slickar sig runt munnen och suger in läppen för att återfukta – vilket bara gör läpparna mer torra, och en ond cirkel är igång. För att hjälpa till att skydda läpparna och andra områden som är extra känsliga för kyla och torrhet, är det bra att ha som rutin att smörja barnet med en skyddande kräm innan förskolan. Nyheten Decubal Junior Cold Cream har en extra hög fetthalt (hela 70%) som skapar ett filmbildande lager av skyddande kräm. Krämen är speciellt framtagen för familjens yngsta och motverkar röda, torra kinder.

Decubal Junior Cold Cream är speciellt framtagen för att skydda barnens hud mot torrhet och rodnad under kalla vinterdagar. Krämen är lättinsmord trots sin höga fetthalt och perfekt för den torra, känsliga huden.

Tips! Smörj in huden minst 20 minuter innan barnet ska ut i kallt väder.

3. Irriterande skavsår på hakan

Nu för tiden har de flesta vinteroveraller ett skydd över blixtlåset. Men när barnet blir lite fuktig av snön eller aktiv lek, och den höga kragen gnider mot huden kan det bildas skavsår under hakan. Aj vad det gör ont! En mjuk buff runt halsen skyddar hakan och halsen. Dessutom värmer det mini lite extra i den krispiga vinterkylan!

Barn bryr sig sällan om det är kallt – att leka i snön är bland det bästa som finns.

4. Fnastorra händer

Har du också vantvägrare där hemma? På vintern är luften extra torr och händerna är oftast den kroppsdel som drabbas värst, speciellt om man inte skyddar händerna med vantar. Ett vanligt tips för att inte torka ut huden är att undvika att tvätta händerna för ofta, vilket i dessa pandemi-tider inte är att rekommendera. Desto viktigare är det då att ofta återfukta händerna med en fet kräm, gärna en vårdande och skyddande allroundkräm. Decubal Junior Cream är en snabbt absorberande kräm som mjukgör huden utan att kännas fet. Dessutom motverkar den att huden tappar fukt. Krämen passar för daglig och förebyggande vård av torr och känslig hud och är toppen att använda över hela kroppen.

Decubal Junior Cream är en vårdande och skyddande allroundkräm, som nu även finns i en mindre och praktisk 100 ml-förpackning. Junior Cream har en fetthalt på 38% och absorberas snabbt och lämnar huden mjuk utan att kännas för fet. Krämen är anpassad för barn i alla åldrar.

5. Svidande utslag och eksem

Köldallergi? Jo, det finns faktiskt barn och vuxna som är så överkänsliga mot kyla att det utlöser en allergisk reaktion, även om det är ovanligare. Många barn har även problem med eksem som förvärras under vinterhalvåret. När det är kallt ute rekommenderas ofta kläder i ylle, men det kan irritera huden och faktiskt göra eksemen värre. Samma sak är det med syntetmaterial, liksom sköljmedel och parfymerat tvättmedel som helst ska undvikas. Klä ditt barn istället i kläder som andas och använd milda, skonsamma hudvårdsprodukter som är anpassade för barnens känsliga hud. Och förvärras problemen så kontakta givetvis läkare.

 

Testa Decubal!
Decubal erbjuder ett stort utbud inom hudvård där alla produkter är särskilt anpassade för torr och känslig hud. Du hittar allt från krämer för ansiktet och kroppen till rengöringar. Produkterna är allergicertifierade, parfymfria och passar såväl vuxna som barn.
HÄR hittar du hela sortimentet.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Decubal och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!