ANNONS

Innehåll från Cheerios

5 saker som gör att du får en bra start på dagen

Morgonen sätter grunden för hur resten av dagen blir. Se till att du får en så bra start som möjligt för att få en lyckad dag. Här är fem tips på nya morgonrutiner!

1. Gå upp tidigare

Börja dagen med det som gör dig glad, ställ klockan 15 minuter tidigare än vanligt och använd den tiden till att göra något du verkligen älskar. Skriva, läsa, lyssna på musik, krama dina barn. Gör det som första sak på morgonen för att sätta rätt riktning på dagen. Att gå upp 15 minuter tidigare blir snart till en vana, lättare än du tror.

2. Koppla ner sociala medier

Slösa inte bort dyrbar morgontid med att scrolla igenom sociala medier. Var närvarande hemma istället och ladda upp för en ny dag. Undvik att kolla mailen eller skriva listor som första aktivitet på morgonen.

3. Stanna upp

Försök att hitta fem minuter på morgon där du samlar dig och bara ägnar dig åt dig själv. Tänk igenom dagen och fundera ut ett mål med den. Vad vill du uppnå? Det kan vara något så enkelt som att städa skrivbordet på jobbet eller ta en promenad på lunchen. Gör rimliga delmål, det gör det lättare för dig att uppnå dem så slipper du bli besviken när du inte klarar det hela vägen.

4. Prioritera frukosten

Cheerios frukostflingor går att variera på flera olika sätt. De kan ätas med till exempel mjölk eller yoghurt och blandas med frukter och nötter, eller ätas precis som de är. Ett snabbt sätt att få i sig en ordentlig frukost är att dricka den i smoothie-form. Det är både gott och enkelt!

Grön smoothie

2 frukostportioner

Du behöver:

1 dl Cheerios

1 fryst banan

1 dl havremjölk

1 tesked vaniljpulver

1 tesked chiafrön

2 teskedar pumpafrön

1 dl färsk bladspenat

Gör såhär: Mixa alla ingredienser i en mixer eller blender och toppa med Cheerios och frön.

Ett annat smoothietips är att slänga i grönsaker som inte smakar så mycket som till exempel färsk babyspenat och avokado som gör din smoothie härligt krämig. Toppa med äpple eller varför inte mango om smaken blir för grön.

5. Gör aktiva val

Apples grundare Steve Jobs ställde sig framför spegeln varje morgon och frågade sig själv ”Om det var sista dagen i livet idag, skulle jag då göra det jag har planerat att göra idag?” om svaret blev nej för ofta visste han att han behövde göra en förändring i livet. Är du nöjd med din livssituation? Om inte, börja fundera över vad du skulle kunna göra annorlunda.

 

Om Cheerios

Havre Cheerios flingor innehåller 93% fullkorn och har ett högt fiberinnehåll. I Havre Cheerios får du spröda fullkornsringar med läcker smak och krispighet. Säg ja till Cheerios! Nestlé frukostflingor med den gröna banderollen innehåller fullkorn. Den är en garanti för att din familj får i sig fullkorn på ett smakfullt sätt, varje morgon. Leta efter den gröna banderollen och fullkornssymbolen.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Cheerios och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!