ANNONS

Innehåll från Blutsaft

Så får du mer energi – guiden mammor inte vill vara utan

Som mamma är det vanligt att känna sig trött, hängig och irriterad. Med den här listan vill vi inspirera till en mer balanserad och energifylld vardag.

Sömnlösa nätter, 3-års trots och utmanande tweenies. Att vara mamma kan ta på krafterna och hur mycket du än älskar dina små kan trötthet och irritation ta över, vilket i sin tur kan ge det ständigt dåliga mamma-samvetet. Hur mår du egentligen, har du hälsosamma rutiner som ger dig energi? Har du koll på din järnvärden – eller är det kanske dags att fylla på dem igen? Vi ger tips på vad du kan tänka på när du känner dig extra hängig och trött. 

Vila, vila, vila

Att du ska passa på att vila medan barnet vilar har du säkert hört förut. Men när tvättkorgen är full, disken smutsig och leksakerna utspridda över vardagsrummet, kan det vara svårt att prioritera en powernap. Oftast vill du passa på att vara effektiv och göra de där hemmasysslorna när barnet sover. Men att få ligga bredvid en sovande mini och höra de där djupa andetagen är bland det mysigaste och mest avslappnande som finns. 

Under den här stunden, glömmer du allt som behöver göras.

Se över din kost

Det är inte alltid lätt att få i sig näringsrik mat när bebisen vill ha uppmärksamhet och de stora barnen vill äta korv, köttbullar och pannkakor. En rostmacka och en skål yoghurt i farten är kanske det snabbaste men inte alltid det bästa för att du ska orka en hel dag. Ett knep är att förbereda grönsaker eller frukt som alltid finns i kylen – perfekt att ta när energinivån behöver höjas. Boosta kroppen ytterligare genom att dagligen få i dig en dos Blutsaft, gärna en halvtimme innan du äter. Då maxar du vitamin- och järnintaget och kan till och med börja känna dig både piggare och gladare. 

Blutsaft passar alla mammor – även om du är gravid eller ammar. Men tänk på att kosttillskott inte bör användas som ett alternativ till en varierad kost och hälsosam livsstil. Du hittar Blutsaft som tabletter eller i flytande form.

Psst! Är du vegetarian eller vegan? Då är det extra viktigt att fylla på med extra järn. Testa Blutsaft Vegan som endast består av ingredienser från växtriket och vitaminerna B1, B2, B12 samt C-vitamin.

Ge dig själv egentid

Vad mår du bra av? Vad behöver du för att känna dig stark, psykiskt och fysiskt? Oavsett om det handlar om att gå och lägga sig i tid eller mysa i soffan framför ett avsnitt av favoritserien, är det viktigt att ibland prioriterar dig själv och dina behov. Det gör dig energifylld och glad. Skriv upp det som är viktigt för dig och planera in det i din vardag.

En stund i soffan, mitt på dagen? Absolut!

Unna dig träning

Som mamma sätter vi alltid barnen först och våra egna behov kanske sätts på paus för ett litet tag. En sak som gör under för både för ditt humör din energinivå är rörelse och träning. Ett enklare träningspass på vardagsrumsgolvet när bebisen sover eller kanske en ”walk and talk” med en bästis under barnvagnspromenaden gör dig både piggare och gladare. 

Frisk luft och solljus är det bästa en mamma kan få de dagar hon är extra trött.

Håll koll på dina värden

Det är vanligt att ha låga järnvärden, utan att du vet om det. Om du känner dig energilös, är det viktigt att du får koll på dina värden. Blutsaft är ett kosttillskott som fyller på dina järndepåer och ökar järnvärdet, vilken kan bidra till att minska trötthet. 

Du hittar Blutsaft för hela familjen, allt från vuxna till barn från 4 år.

 

Blev du sugen på att testa Blutsaft? Du hittar hela sortimentet på alla apotek, i dagligvaruhandel och hälsofackbutiker och på nätet. Tänk dock på att kosttillskott inte bör användas som alternativ till varierad kost och hälsosam livsstil.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Blutsaft och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!