Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
ANNONS

Innehåll från Bic

Paula Rosas om egentid: “Ha aldrig dåligt samvete över att du prioriterar dig själv”

En löptur, åka och handla ensam eller weekend med vänner. Att ta sig tid för sig själv som mamma är viktigt för tvåbarnsmamman och influencern Paula Rosas.

– Egentid betyder att jag prioriterar mig själv i familjelivet och det betyder mycket för mig, säger Paula. 

Paula Rosas

Ålder: 31 år

Familj: Döttrarna Molly 9 år, och Leonore, 6 år, gift med Hugo Rosas

Gör: Entreprenör och influencer

Bor: Stockholm

Instagram: @paularosas

Under de intensiva småbarnsåren kan egentiden lysa med sin frånvaro. Att ta tid för sig själv och få en stund att andas ut är något många föräldrar längtar efter. Tvåbarnsmamman och entreprenören Paula Rosas har sina knep för att få ihop vardagspusslet med hämtningar, lämningar, träning och dessutom få in egentid. 

– Under hela mitt föräldraskap har jag varit bra på att ge mig själv egentid som mamma. Det kan vara en löptur i skogen, åka och handla ensam eller dra iväg på en spa-weekend med mina vänner. Jag unnar mig själv tid att ladda om. Egentid betyder att jag prioriterar mig själv i familjelivet och det betyder mycket för mig, säger Paula. 

Att ta tid för sig själv hjälper Paula att ladda om.

En närvarande förälder

Dåligt samvete är något som ofta dyker upp hos föräldrar när de tar sig tid från barnen. Paula menar att det är nyttigt att längta och att det dåliga samvetet är något hon konstant jobbar med.

– Jag har haft en intensiv period i mitt liv nu där jag har var borta mycket och det har jag fått dåligt samvete över. Innan jag ska åka iväg anstränger jag mig för att vara extra närvarande med barnen. Det bästa är att jag kan kommunicera med Molly och Leonore och jag brukar förklara hur logistiken ser ut när jag inte är hemma. Dessutom ser jag det som en bonus att mina barn känner en trygghet med andra vuxna människor i vår närhet och att de kan lita på andra än mig och Hugo. Jag är väldigt tacksam för den familjen jag har runt omkring mig för att få allt att gå ihop. 

Att vara familjens projektledare och att ständigt ha koll på allt kan bli dränerande. Att då lägga till det dåliga samvetet över egentid menar Paula att man kan försöka jobba bort. 

– Ha aldrig dåligt samvete över att du prioriterar dig själv. Glad mamma, glada barn brukar jag säga. Jag tycker att det är skönt att få ha egentid och där ger min träning mig en mental paus varje dag. Ett tips för att skapa egentid i vardagen är att sätta på hög musik i bilen när du har lämnat av barnen på skola eller förskola. Det är de små stunderna i vardagen som man kanske annars bara jäktar förbi som kan bli perfekta stunder för egentid. Jag brukar sitta i bilen och sjunga med till alla låtar och det är väldigt härligt.

”Click 5 Soleil ger en mjuk, nära och behaglig rakning med ett lent resultat”, säger Paula.

Om Click 5 Soleil

BIC erbjuder ett brett högkvalitativt rakhyvelssortiment. Nyheten Click 5 Soleil är BICs första 5-bladiga hyvel för kvinnor. Det är en följsam rakhyvel som är bekväm att hålla i och Click 5 Soleil har fem rörliga och utbytbara blad.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Bic och ej en artikel av mama