ANNONS

Innehåll från Apoteket

7 stadier mammor går igenom när barn är sjuka

För många är hösten årstiden då man njuter av fina färger på löven och varmt te i soffan. För småbarnsföräldrar innebär det en enda lång period av vabb och sjuka barn. Här är 7 stadier mammor går igenom under en sjukdag – och tips på mediciner som kan hålla både små och stora friska.

Tvivel-stadiet

Ditt kiddo vaknar och nyser och klagar på att hen är varm, men du är tveksam över om det faktiskt är sjukdom på gång eller inte. Det kan ju faktiskt bara vara på grund av… damm och att mini är varm efter natten? Det är i alla fall det du försöker intala dig själv medan du tar fram termometern för att ta reda på om det faktiskt är feber.

Dags att köpa näsdukar... igen.

Panik-stadiet

Febern, snuvan och halsontet är ett faktum. HUR är det möjligt? Mini var ju sjuk för bara tre veckor sedan! Då var det också snorpapper, hostiga nätter och höga temperaturer. För att inte tala om att du absolut inte kan vabba fler dagar det här året. Hur svårt kan det egentligen vara för en 4-åring att inte slicka på ständigt snoriga Kalles klubba på kalaset?

Mys-stadiet

Barnfilmer i soffan, pyssel, isglass till lunch… Det är ju ganska mysigt att vara hemma med sitt barn en helt vanlig onsdag. Inget går upp emot myset när mini gosar in sig i din famn, även om din tröja blir snorig av den lilla näsan. För att få stopp på rinnsnuvan är det bra att bunkra upp med produkter som tar hand om både vattenkranen till näsa och nästäppan, som du vet kommer som ett brev på posten.

Gos i soffan mitt på dagen är supermysigt!

Energi-stadiet

Plötsligt är myset slut och du får springa efter mini som har orimligt mycket energi för att ha 38,5 graders feber. Efter några hopp i sängen letas precis alla leksaker som finns i hemmet fram och KAOS uppstår. Legobitar varvas med gosedjur, tågbanor och dockor, och du får anstränga dig för att inte råka trampa på en legobit och därmed få en ofrivillig akupunktur-session. Efter lek är både du och mini svettiga och det hela avslutas med att mini klagar på att hen är varm igen. Febern har gått upp och du får springa till medicinskåpet för att hämta lindring.

Plötsligt springer mini runt överallt!

Slajm-stadiet

Mini vill inte alls återgå till soffan för att titta på film så du bestämmer dig för att ni ska göra slajm, det är ju ändå en någorlunda stillasittande aktivitet. Det är bara det att du glömt hur mycket det kladdar, så innan du vet ordet av har ni raklödder och karamellfärg ö.v.e.r.a.l.l.t. Skoj! Tur att du åtminstone inte bytt om från din pyjamas idag i alla fall…

Uttråkad-stadiet

Under eftermiddagen känns det som om det var evigheter sedan du var ute ur huset och faktiskt träffade andra människor. Du måste få prata med någon som är i ungefär samma ögonhöjd som dig själv! Undrar om du kan gå över till grannen för att fråga om du kan få låna… typ… smör?

Läggdags-stadiet

Lagom till att mini ska sova sätter såklart hostan igång. Vad annars är nytt? Du tar till allt du kan för att hostan ska lindras, så ni båda kan få en god natts sömn utan för mycket avbrott. Önsketänkande, det vet du, men med rätt mediciner är ni i alla fall på god väg!

Se till att ha bra mediciner hemma så både du och ditt barn kan sova skönt.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Apoteket och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!