ANNONS

Innehåll från Apotek Hjärtat

Foto: Emily Slotte / Apotek Hjärtat

Lösningen på insektsbett – gadda barnen i sommar

Bett och stick är en årlig sommarplåga. Emily Slotte har hittat en lösning på hur du kan lindra barnens insektsbett och samtidigt ha en mysig stund tillsammans.

Nu är sommaren äntligen här. Sol, bad och ljumna sommarkvällar. Eller? Sommaren är också förknippad med en del besvärliga upplevelser. Myggbett, getingstick, myror – ja bett och stick i olika former. Särskilt besvärligt kan det bli för dina små. Att inte klia på bett och stick som svider är en plåga. Men det är viktigt att låta insektsbetten vara i fred och läka. 

Gadda dig och familjen

mamas bloggare Emily Slotte har upptäckt den fiffiga lösningen. Med Apotek Hjärtat gaddar hon sina barn i sommar. 

Alla i familjen kan gadda sig! Barntatueringarna hjälper ditt barn att inte klia på bett och stick. Foto: Emily Slotte / Apotek Hjärtat

– Myggbett, getingstick, myror och även mindre sår - you name it och barnen får det! Hos oss ute på landet är det förstnämnda något som sker dagligen under högsommaren. Många bett har tendens att klia mer ju mer man kliar på det, känner ni igen det?

Insektsbett är oftast ofarliga, men på små barn kan de lätt bli infekterade eftersom barn kan ha svårt att låta bli att klia på dem. Apotek Hjärtat har tillsammans med en tatuerare tagit fram barntatueringar som ska hjälpa barnen att inte vilja klia på sitt bett. För vilka barn vill att gnuggisarna ska försvinna? 

Snyggt och tryggt

Tatueringarna har olika motiv, det kan vara en gullig trollkarlsräv eller en liten drake som ser ut att just ha bitit barnet där bettet är. Tatueringarna omsluter bettet och hjälper ditt barn att tänka sig för innan hen kliar, så att bettet får vila, undvika infektionsrisk och läka fortare.

Myggbetten får vara okliade. Blake och Vinnie har testat Apotek Hjärtats fejktatueringar. De sitter snyggt! Foto: Emily Slotte / Apotek Hjärtat

Sönerna Blake och Vinnie testade några olika tatueringar och det märks direkt hur båda barnen blir försiktiga och absolut inte vill komma åt figuren på armen. Den snygga tatueringen vill man inte förstöra. Det är det som är det fiffiga.

Och så finns det såklart andra små knep för att lindra och trösta när insekterna varit framme. 

– Med tre barn har jag också lärt mig att en glass brukar sitta fint när små kinder är randiga av tårar efter bett och stick.

TIPS!
Det är svårt för barn att låta bli att klia på insektsbett, men något de inte vill klia sönder är sina gnuggistatueringar. Barntatueringarna kommer att finnas gratis hos Apotek Hjärtat från vecka 24. Passa på att hålla er gaddade i sommar!

Tatueringarna har Apotek Hjärtat tagit fram tillsammans med en tatuerare. Foto: Emma Svensson
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Apotek Hjärtat och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!