ANNONS

Innehåll från Andalucia

7 roliga aktiviteter för hela familjen i Andalusien

Att bada och bygga sandslott i all ära, men när äventyrslusten finns och energin är uppe i varv finns det mycket roligt att upptäcka i spanska Andalusien.

Andalusien bjuder på många upplevelser som passar hela familjen. Vad sägs om att rida hästar längs stranden eller se delfiner? Det och mycket mer finns att upptäcka i Spaniens sydligaste region.

Se späckhuggare i Cádiz

Späckhuggaren är den största arten i delfinfamiljen. Hanar blir generellt 8,5 meter långa!

I sundet utanför kuststaden Cádiz i västra Andalusien håller den mäktiga späckhuggaren till. Det finns båtar man kan åka med ut till havs och om man har tur får man se det stora djuret. Från mitten av juli till mitten av september är det mest troligt att man får se späckhuggare, då de jagar tonfisk som simmar förbi på sin väg till Atlanten.

Gå på tivoli i Benalmádena

Åk karuseller på tivoli.

Om ni är sugna på fart och fläkt kan det vara läge för ett besök på Tivoli World, en nöjespark som passar hela familjen. Underhåll er med åkattraktionerna så länge ni orkar och sedan när det är läge för en paus är det bara att slå er ner i någon av parkerna för att njuta av värmen.

Rid hästar i Conil

Ta med familjen på en rolig ridtur.

Är ni djurälskare, eller bara nyfikna på hästar, så är en ridtur på sin plats. I staden Conil kan ni få rida på hästar längs kusten medan ni får se skönheten i staden med dess många vita hus och det blåa havet. En bra och avslappnad aktivitet.

Vandra i Sierra de Grazalema

Vandra och upptäck i Sierra de Grazalema.

Naturreservatet Sierra de Grazalema är en av de viktigaste naturskatterna i Spanien. Stigen Llano del Rabel är nästan helt platt vilket gör det enklare för hela familjen att njuta av vandringen och de fina vyerna. I parken växer också Spanskgranen, som precis som många andra växter tvingades söderut under den senaste istiden som sträckte sig fram till ungefär 10.000-talet f.Kr.

Lek i vattenparken i Málaga

Ha en härlig baddag i vattenparken.

Badfantaster måste göra ett besök på Aquamijas Waterpark som ligger i södra delen av Andalusien i Málaga. Parken har fem vattenrutschkanor, flera pooler, en klättervägg och jacuzzi. Om man vill ta en paus från vattnet och sina russinfingrar finns det även en golfbana där ni i familjen kan utmana varandra.

Åk linbana i Benalmádena

Se över Alboránsjön ända till afrikanska kusten från Mount Calamorro.

En kvarts resa med linbana från Benalmádena Costa tar en upp till Mount Calamorro. Med utsikt från 771 meter över havet kan ni se den afrikanska kusten. Häftigt!

Se delfiner utanför Fuengirola

Ta en båttur så får ni kanske se delfiner hoppa och simma.

Vid Fuengirolas hamn i södra Andalusien finns båtar som kan ta med en ut på en tur för att förhoppningsvis få se delfiner simma runt. Det finns så klart inga garantier över att delfinerna faktiskt kommer visa sig just då, men om inte annat får ni en härlig stund på havet.

 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Andalucia och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!