ANNONS

Innehåll från Systane® Complete

Foto: skynesher / skynesher

Grymma mama-hacks som gör dig piggare (har du hört om citron-tricket?)

Blev det inte tillräckligt med sömn inatt heller? Här är sju genvägar som ger en uppiggande boost och en fräschare look på nolltid.

Testa en face mist

Känns huden torr, stram eller glåmig? Testa en face mist! Det är en ansiktsspray som ger huden supersnabb återfuktning. Den kan sprayas direkt på din makeup och ger en uppiggande känsla.

Använd ögondroppar

Det finns inget som kan få en att känna sig så ofräsch som grusiga, torra och kliande ögon. Men tyvärr tycks trötta ögon höra föräldraskapet till. Som tur är finns det en snabb mirakelkur att ta till: ögondroppar! Ha alltid en flaska i väskan, skötväskan eller på skrivbordet. Häll två droppar i varje öga och blinka. Simsalabim! Ögat återfuktas och det känns plötsligt som du sovit nästan en hel natt.

Lyssna på musik

Untz untz! Bra musik ger en riktig energiboost. Foto: martin-dm / martin-dm

Att lyssna på en bra låt frigör kroppens lyckohormon endorfin och gör oss fulla av energi. Så i med lurarna och på med din härligaste go to-låt. Är du hemma rekommenderar vi starkt att du maxar volymen (så länge du inte riskerar att väcka några barn) och kör din värsta fuldans i köket.

Bit i en citron

Man älskar ju att se småbarn äta citron! Deras härliga grimaser är en outtömlig källa till glädje. Men den sura smaken har sina fördelar – den får oss faktiskt att kvickna till. Så skär upp en klyfta och hugg in när du känner dig trött. Som bonus får du en välbehövlig C-vitaminboost.

Sminka dig på två minuter

Fejkad rosighet på tre minuter. Foto: Marija Jovovic / Marija Jovovic

Kanske minns du vagt att du en gång i tiden duttade med foundations och mixtrade med conturing? Som småbarnsmamma är den tiden med största sannolikhet förbi. Smink brukar hamna ungefär längst ner på morgonens priolista. Saknar du den fixade känslan? Den tidsbesparande hemligheten är att fokusera på rätt saker. Satsa på en riktigt bra concealer som trollar bort mörka ringar, böj fransarna för att öppna upp ögonen och applicera lite krämrouge som ger en naturlig färg till ansiktet. Voíla - fräsch som en nyponros på ett par minuter.

Lägg gurkskivor på ögonen

Gurka innehåller 96 procent vatten, en perfekt fuktboost för dina ögon med andra ord. Det bästa av allt? Du får en anledning att ligga stilla och blunda några minuter. Foto: Squaredpixels / Squaredpixels

Lider du av puffiga ögon? Testa det gamla knepet att lägga gurkskivor, eller kalla tepåsar, på ögonen i några minuter. Det kyler ner blodkärlen och minskar påsar och mörka ringar under ögonen. Varför inte göra det till en kul grej att göra tillsammans med kidsen? Har du tur ligger de stilla i hela tre minuter.

Ta en power nap

Sov när mini sover - både mysigt och välbehövligt. Allt annat kan faktiskt vänta. Foto: DaniloAndjus

Är du trött är bästa hjälpen såklart att sova. Får du inte tillräckligt med sömn på natten är en snabb powernap guld värd. Många tycker det är svårt att somna på dagen, men hemligheten är att INTE försöka somna. Tänk bara att du ska ligga bredvid din bebis och vila lite utan att läsa eller kolla mobilen… och vips har du somnat! När du väl lärt dig konsten kommer du till och med kunna powernappa i vilorummet på jobbet.

Systane® Complete smörjande ögondroppar återfuktar torra och trötta ögon på nolltid.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Systane® Complete och ej en artikel av mama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!