ANNONS

Såhär blir nya hörnet!

/

IMG_8606

Nu tänkte jag att vi skulle kika på hur vi ska göra om den där hörnan som vi aldrig riktigt varit nöjda med här hemma. Där lilla rottingsoffan står (eller stod – den bor numera hemma hos en följare som haffade den på stories 🧡).

IMG_5615

När vi skulle flytta från vår förra lya envisades jag och Niklas med att ta med oss rottingsoffan. Vi älskade den så mycket. Men faktum är att den aldrig har passat in här. I en sekelskifteslya med kakelugnar till höger och vänster var den perfekt bohem-mysig – men i denna vindslya som har en helt annan (modern) vibe har den aldrig hittat hem. Ingen sitter heller i den, eftersom vi har två mysiga soffor i hänghörnan precis bredvid.

IMG_5717

För någon vecka sen plockade vi bort alla grejer. Tillsammans med Zandra och Henke (som hjälpt oss med hela vindslyan) hade vi kommit fram till vad väggen skulle användas till (TACK för alla era grymma förslag också! 🙌🏻).

IMG_5716

Det skulle bli en låg platsbyggd hylla som utgjorde en naturlig fortsättning från rottingskåpet. En hylla som kunde agera lekplats, förvaring – och sittbänk.

IMG_5014

I fredags kom snickaren och puttade ihop hyllan/bänken. Och nu ser det ut såhär (ledsen för mörka bilder men det har varit NOLL PROCENT SOL de senaste dagarna 🤪):

IMG_5755

Tadaa! 🌟 Vi valde alltså att göra en kombinerad sittbänk/hylla som är 45 cm djup. Vi har inget behov av en väggtäckande hylla och vill hellre ha en ”fri” vägg som istället får bli plats för ett stort konstverk – som Niklas ska måla är tanken.

IMG_5756

I hyllorna kommer vi ha plastkorgar med Tintans leksaker (klossar osv). De större grejerna får hon ha i rottingskåpet. Bänken tål att klättras på och stojas med (den har redan invigts av förtjusta barn som är glada att ha något mer att klättra på 😂) och utgör såklart också en perfekt extraplats att sitta på.

Jag har precis skickat iväg en beställning på en dyna som ska sys till bänken. I rosa manchester. 👹 Oh yes, här blire FÄRG! 🌈

sittbänk

Har snabbt knåpat ihop ett (sjukt fult å klumpigt men hoppas ni i alla fall får en uppfattning 🤪) collage. Tavlan ska vara STOR och plocka upp färgerna från mattan vi har under matbordet. Motivet är lite oklart än så länge, får se vad Niklas hittar på för fint.

Rosa manchesterdyna på bänken alltså, och plastkorgar i hyllorna. Sen behöver vi belysning, och här blir det svårt. Vi hade först tänkt att hitta en snygg lampa att ställa på bänken bredvid dynan – men inser att den kommer gå i krasch på nolltid med tre konstant klättrande barn. Så nu funderar vi på att kanske köra på en vägglampa. Hmm… Any ideas? 🧐 Det kommer bli toppenfint i alla fall tror vi, en härligt färgglad hörna med plats för både lek och funktion. 👏🏻

17
239

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00