ANNONS

Önskeinlägg: Vad i renoveringen hade vi gjort annorlunda i dag?

/

öppet kök grönt kök köksinspo barkök vindsvåning vanja wikström

Nu kör vi ett önskeinlägg, på temat ”Vad hade ni gjort annorlunda, om ni renoverat i dag”? Superkul tema tycker jag, och lite viktigt också att visa att allt inte blir 100% rätt hela tiden. 🤪

Så, även om vi i det stora hela såklart är TOKNÖJDA och trivs som tusan i vår vackra vindslya, är det några saker vi hade gjort annorlunda. Vi börjar i köket – vårt vackra, vackra kök. 👆🏻

IMG_7512

Även om vi ÄLSKAR kombinationen av de gröna luckorna ihop med bänkskivans valnöt – så ÄR inte trä optimalt i ett kök. Inte en sån här typ av trä, där looken liksom ska vara SNYGG (inte sliten, slitet trä är ju såklart jättevackert och enkelt att ha å göra med i ett kök).

Valnöten är någorlunda lättrepad (ni ser en feting på bilden ovan 😬), och när man gått ifrån vårt förra kök med stenskiva som var HELT oömt är det helt klart en (lite bökig) omställning att gå över till (”fin”) träbänkskiva. Man måste alltid tänka till när man ska ställa varma kastruller någon annanstans än spisen, inte slinta med knivar, inte ställa saker som kan repa uppepå skivan etc. Nu har vi vant oss, men skulle vi gjort köket i dag skulle vi kört på stenskiva (eller liknande, som är rejält tåligt).

IMG_5711

Nästa grej gäller också köket. Kök ÄR svåra att planera, det är ju så sjukt mycket man ska tänka på. Skulle vi gjort köket i dag skulle vi ändrat några grejer både vad gäller bardisken och lilla nischen.

IMG_3270

Vi börjar med lilla nischen. Här var vi smarta nog att sätta ett dolt eluttag under en lucka i bänkskivan. Men! Vi satte bara in ett dubbeluttag, hade önskat SÅ att vi satt in en fyra. Ett av uttagen är nämligen ständigt ockuperat av vår inbyggda frys (bakom gröna luckan), och det andra av brödrosten.

Eftersom vi mixar en hel del skulle det varit gött att kunna koppla in den också, utan att behöva böka med att dra ut någon av de andra. Slutsats: man kan aldrig ha för många eluttag i ett kök. Aldrig.

IMG_8665

Uppe på köksbaren är det sällan så tomt och städat som på första bilden. 👹 Den största anledningen till det är dock inte att vi inte städar, utan att det ALLTID ligger en massa elektroniska apparater där och laddar. Paddor, mobiler, datorer.

Som ni ser på bilden har vi två uttag på väggen: ett eluttag och ett usb-uttag. Usb-uttaget är sjukt smidigt just för laddning, men jag önskar att vi satt det i nischen istället (där mixern står). På så sätt skulle vi kunna gömma undan alla ständigt laddande apparater lite bättre. Niklas kikar dock på en fiffig lösning på detta, där man på ett snyggt sätt kan samla alla sina devices och ladda dem på ett ställe.

IMG_3302

Nu vidare till nästa: Hänghörnan ÄLSKAR vi. Den är ljuvlig. Meeeeeen utrymmet till höger i bild känns inte bra. Här har det mer att göra med inredningen dock, än renoveringen. Men vi tar det ändå:

IMG_8606

Den hörnan passar inte in i lyan. Vår loppade rottingsoffa är jättevacker, men den bohemiska looken funkar inte i den här lyan. Varje gång jag ser hörnan känner jag bara NEJJJJJ. Inget är rätt. Varken soffan, kudden, eller tavlan.

IMG_5615

Men! Detta håller vi på att kika på nu. Som ni vet har Niklas börjat måla, och han gör SÅ fina saker. Så han kommer måla en STOR tavla på 1 x 1 meter och utgå ifrån de färger vi har i mattan under matbordet. Underbart ju, att kunna ha en riktigt fet tavla någonstans i lyan.

Sen vet vi inte riktigt. Mer än att soffan måste bort. Vi har inga jättebehov att fylla riktigt (leksakerna har ju ett fint skåp i hörnet), så kanske att vi ska unna oss lyxen att ha en vägg där fokus inte behöver vara på funktion alls – utan bara på att skapa en yta som gör oss glada? Vi har bett Zandra och Henke på Esteriör om hjälp (såklart 😇), ska se vad de säger. Har ni några idéer?

Kök med Vanja 1

Avslutar med den här fräsiga bilden från i somras, på vårt älskade men liiiiite opraktiska kök. 🤪 Det var allt. Resten av det vi gjort i lyan är vi oförskämt nöjda med. 🧡

39
135

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00