ANNONS

Tipsvecka deluxe detta alltså

/

nespresso creatista kaffemaskin

Det här blir tipsandets vecka känner jag. 🤪 Men för att vår stackars blogg inte ska eka alltför tom denna helg så tänker jag att ni hellre vill ha (ytterligare) ett tipsinlägg, än inget alls? 🙊 Nästa vecka hoppas jag INNERLIGT att vara tillbaka på bloggbanan iom mindre vabb (PLEASE! 🙏🏻) och mer möjlighet till…ja – typ ALLT ANNAT än att ratta ledset kiddo dygnet runt. 😅

Huuursom. Även om jag nu upptäckt bryggkaffets ljuvlighet, så är jag fortfarande min Nespressomaskin mycket trogen. 👆🏻 Jag älskar den precis lika innerligt nu som förr. Det ena tar inte ut det andra, det är mer som att jag nu insett att jag kan njuta av TVÅ kaffevärldar, istället för en. HURRA! 🎉

Förutom att använda maskinen för att göra cappos, så är jag en flitig brukare av mjölkskummarfunktionen. Perfa när jag vill ha skummad mjölk till gröten till exempel, eller när jag ska göra något av följande (HÅLL I ER FÖR TIPSEN):

golden milk

Sen några veckor tillbaka har jag (utöver mina goda koppar kaffe) även börjat dricka guldmjölk. Och eftersom jag har hittat den OPTIMALA (yes, trust me ✌🏻) så måste jag ju nu tipsa vidare. Denna rackare ovan, Golden Chai Cococcino (jag haffar den på Omayma men går säkert att hitta den ngn annanstans okså om ni googlar), är tamejtusan helt fantastisk. Gurkmeja med chaikryddor, sötad med kokosblomsnektar.

Så, SÅ god – och så, så bra för kroppen! ✨ Gurkmeja är en väldigt stark antioxidant (bra för immunförsvaret) och verkar också antiinflammatoriskt (kan lindra ledvärk t ex). Jag blandar ut en tesked pulver i en kopp skummad havremjölk (helst iKaffe). Nom nom nom…

peppermint matcha 2

Och när vi ändå är inne på smarriga varma drycker som dessutom är bra för hälsan, så haffade jag denna lilla burk nu senast jag var på Omayma. 👆🏻 Och denna dryck är om möjligt ÄNNU (?) godare – Peppermint Matcha Cococcino. Även denna blandar jag ut i skummad havremjölk. 😋 Jag har tidigare bara garvat åt matchaprodukter – det smakar ju gammalt DAMM? – och inte sett det som något jag någonsin skulle stoppa i min egen kropp.

När ”Green Matcha Latte” gjorde sitt intåg på Inspirationstagram var jag ju TVUNGEN att smaka. Så jag beställde in en på nåt fik, men fick typ spotta ut. Det var SÅ VIDRIGT. Trodde på riktigt att de hade hällt innehållet i fikets dammsugare i min mugg, och blandat ut med havremjölk. Men då hade jag inte provat Peppermint Matcha… Pepparminten gör att den något dammiga matchasmaken blir frisk, och även denna är sötad med kokosblomsnektar. SUPERGOD!

Och vad är matcha då? Matcha är grönt te, men istället för att enbart låta bladen dra i vatten så mals hela bladen ner till ett pulver – som man alltså dricker. (Och därför får i sig mer av de påstådda nyttigheterna än en vanlig kopp grönt te.) Även matcha innehåller antioxidanter, men det är också starkt uppiggande. Som kaffe, fast med färre bieffekter typ. 💚

Slut på tipsen. Nästa vecka återkommer jag med annat. Själv hoppas jag på inredningsinlägg. Kanske något härligt om kläder eller någon kräm. Är sjukt trött på att skriva om hur dåligt jag eller vi mår, men jag lyckas säkert pricka in det någon gång under veckan också. 🤪 Söndagskram!

0
127

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00