ANNONS

Mellan hopp och förtvivlan

/

IMG_1751

Några bilder från helgen får illustrera detta inlägg. ❤️ Vi kastas just nu mellan hopp och förtvivlan. Niklas är sjuk, och vi har tänkt att det beror på alla förisbaciller vi just nu får hem. Det är konstant någon som snorar i familjen.

IMG_1734

Men han blir bara sjukare och sjukare, har feberont i huden utan att ha feber. Sömnen har slutat funka igen, kan dock bero på sjukdomen. Det ÄR ju svårare att sova med ond hals och feberhud. Han har hittills tagit en halv tablett Mirtazapin (alltså 7.5 mg), i går gick han upp till tre fjärdedels tablett och sov bättre. 🙌🏻

21833276-C085-49D2-A38E-99E733F66D71

Vackra Södermalm. ❤️ Men, det finns ett orosmoment och det är just denna sjukdom. Det känns som en influensa, men Niklas har som sagt ingen feber. Tydligen finns det en slags biverkning av Mirtazapin som ger just influensaliknande symptom. Såhär står det på 1177:

I mycket ovanliga fall kan mirtazapin påverka kroppens vita blodkroppar så att motståndskraften mot infektioner minskar. Om du får en infektion med feber och känner dig mycket sjuk, eller har feber samtidigt som du får till exempel ont i halsen, svalget eller munnen eller har problem när du kissar, ska du kontakta läkare.

IMG_1724

Väldigt mycket stämmer in på Niklas. 😩 Men han har ingen feber, så det är ju positivt – den biten stämmer inte. Vi är dock livrädda nu att han ska ha lyckats pricka in denna ovanliga biverkning som gör att Mirtazapin inte kommer kunna funka att ta. 😭 Det behöver ju inte vara så – han kan ju faktiskt ”bara” vara sjuk. Ändå den mest logiska förklaringen med tanke på alla baciller som släpas hem konstant + noll immunförsvar pga dålig sömn under så lång period. Men vi har ändå en smula panik här hemma. Nu när vi ÄNTLIGEN lyckas se en smula ljus i tunneln är vi LIVRÄDDA att något ska komma i vägen. Det FÅR BARA INTE vara så. Det KAN INTE vara så. Så grymt är väl inte livet?

IMG_1739

I morgon har Niklas ett samtal med sin läkare, då ska han ta upp detta. Förhoppningsvis får han komma in direkt och ta ett blodprov, då ser man läget på en gång. Skulle det vara så JÄVLIGT att Mirtazapin inte går, så har ju ni redan tipsat om i alla fall två andra liknande läkemedel. Och nu har vi ju i alla fall ett BRA spår att gå på. Mirtazapinet är det bästa som hänt oss på 15 år, så oavsett om Niklas kan ta just det eller inte så har vi något vettigt och lovande att gräva vidare i.

Men jag blir bara så trött. Känns nästan som ett (dåligt) skämt at skriva det här inlägget. Att det ens finns en risk att vi inte kan fortsätta med det enda som funkar? 🤯 Men. Det kan ju som sagt bara vara en vanlig flunsa. Men så jobbigt med fler orosmoment nu bara. Orkar inte. Återkommer så snart vi fått svar från läkare/blodprov. Tack återigen för alla mail och meddelanden, svarar kollektivt här. Ni är så fina. ❣️

29
275

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00