ANNONS

Gravidvecka 25 – no more surmule & MVC-koll

/

Det är söndag och dags för veckans graviduppdatering, tjohooo! Och den här veckan har jag muntrare toner att bjussa på. Mitt SKITMÅENDE från förra veckan har nämligen slunkit iväg, TACKSOMRACKARNS för det snälla hormoner…!Den här gången ÄR jag lika glad irl som jag ser ut på bilderna. 🎉 🙌🏻

Hoppas surmulehumöret håller sig borta resten av preggofieringen. Hur mår ni andra som också mådde skit förra veckan, har ni repat er eller släpar humöret fortfarande i dyngan?⚡️ Skickar så många virtuella kramar jag kan i så fall.❤️

Vad har hänt den här veckan då, aka gravidvecka 25? Jag har varit hos MVC för en koll. Både järnvärdet och blodsockret såg strålande ut, blodtryck likaså. Jag var där bara någon dag efter att mitt skithumör hade börjat vända, så på nåt sätt var det väldigt skönt att höra att även om det psykiska inte riktigt var på banan, så var det i alla fall peaches and cream på den fysiska fronten.

Vi lyssnade även på Basilikas lilla hjärta.💘 Det slog så fint, så fint. Jämnt och stadigt. ”Ett typiskt flickhjärta”, sa min barnmorska som menar att flickhjärtan ofta slår något snabbare än pojkditon.

Jag pratade också om förlossningen med min barnmorska. Väldigt många av er frågar om jag vill föda med planerat kejsarsnitt även denna gång, om det i så fall går lättare att få ett ja andra vändan osv. Jag tänker att jag har så mycket att säga om just detta att det liksom måste få sitt eget inlägg. Och det kommer, I promise! Så håll ut, ni som undrar.😘

Och hörrni, vet ni vad? Jag har ÄNTLIGEN upptäckt en preggocraving! Har ju tyckt att det varit så tråååååkigt att jag liksom inte varit sugen på nåt särskilt, inte fått supernäsa och heller inte fått uppleva några intensiva drömmar this time around. Än i alla fall. Men nu har en craving faktiskt landat, tjohooo!

Vad är det då? Jo – jag har FULLKOMLIGT snöat in på syrliga, gröna äpplen. 🍏 ISKALLA måste de vara också. Dessa magiskt snaskiga frukter går jag loss på i soffan vaaaarje kväll, och har vi inga syrliga, gröna äpplen hemma får jag panik.

De första veckorna (okej, månaderna👹) gick jag ju loss på gotte VARENDA kväll. När jag kände att det inte riktigt var ett hållbart beteende nio månader i sträck slutade jag med det. Och dessa äpplen är nu min ersättare förstår jag. De är SÅ GODA! Tror jag hört något någon gång om att man blir sugen på surt när man väntar en brutta och sött när man väntar en kille, i så fall stämmer ju det in rätt fint.😜

Tror även att äpplesuget har att göra med att GRAVIDTÖRSTEN nu också har landat i min kropp. Jag vill dricka vatten konstant. Så att jag är taggad på läskande kalla äpplen är nog inte så märkligt.

(Amningsbh och gravidtrosa från GlamMom.se, tokfin omlottklänning från Me and The Met som såklaaaart ska med till Sri Lanka!🌸)

Nåt annat jag funderat mycket på den här veckan är Basilikas namn. Vi hade ju planer på att försöka hitta det under Portugallienveckan, men det hanns inte med. Så det får nu bli ett Sri Lanka-uppdrag tänker vi.

Kanske lyckades min mamma kläcka rätt namn i morse, när vi käkade frulle tillsammans (hon ska ju också med till Sri Lanka). Hon nämnde ett namn hon tyckte om och som liksom stämde in på sånt vi gillar (androgynt, ovanligt men inte too weird), och både jag och Niklas sa liksom ”Mmmm, jaaaaa, fiiiiint” i kör. Så kanske, kanske att hon nu döpt sitt kommande barnbarn. Men vi får se, vi ska gå igenom ALLA namnförslag vi fått från er, kolla listor hit å dit, appar etc etc. Ska bli sjukt kul!🌈

Nu ska jag slinka ner till källaren och hämta upp alla sommarkläder – och se vad sjuttsingen jag KOMMER I numera. Sen är det packdags. Hade tänkt att hinna klicka hem lite nya fräsiga sommarplagg till Sri Lanka-resan, men det har inte funnits tid ALLS till såna utsvävningar den senaste veckan. Så jag får snällt plocka fram det jag har, och hoppas att jag har mycket flygiga plagg där en gravidmage får plats.

Skulle ingenting passa tröstar jag mig med att det är 30 grader varmt där vi kommer vara, så jag kommer i alla fall mest slinka runt i bikini. Och på badklädesfronten har jag faktiskt kittat mig, för jag gick inte i NÅGOT av det jag hade sen tidigare. Både höfter och boobs har liksom…fyllts ut, så jag fick snällt slinka ut å haffa nya grejer. Man klarar sig utan kläder (i princip) i varma länder – men INTE utan badkläder.

Hittade den här tokfina preggobaddräkten, den här assnygga bikinin och en tokdrömmig leopard från Ganni / Me and The Met som alla ska med i resväskan (leoparden är dock slut nu ser jag).

Nej hörrni, nu är det packdags. Nästa gång vi ses är vi i Sri Lanka, wooohoooooo!☀️🌴👋🏻

Läs om gravidvecka 24 här!
Läs om gravidvecka 23 här!
Läs om gravidvecka 22 här!
Läs om gravidvecka 21 här!
Läs om gravidvecka 20 här!
Läs om gravidvecka 19 här!
Läs om gravidvecka 18 här!
Läs om gravidvecka 17 här!
Läs min hemliga graviddagbok (vecka 3-16) här!

24
46

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00