ANNONS

Hemlig dagbok gravidvecka 15 & 16

/

 

VECKA 15

TORSDAG 2 NOVEMBER

Jag, Jossan och ett gäng andra härliga influencerbrudar (t ex fina Linn ovan) är i Bretagne på en resa med Yves Rocher. Som de cooooontent creators vi är, var vi såklart ute å fotade i den übervackra solnedgången i går kväll – och då knäppte Jossan den här behind the scenes-bilden på mig med sin mobil. HUR GRAVID SER JAG INTE UT?😂

Ha ha, underbart ju. Denna bild kommer jag dock suga på en stund till el bloggo, annars tror jag att jag gör det VÄLDIGT svårt för er att inte fråga om en eventuell preggofiering.🙈

Och på tal om det – det börjar kännas väldigt märkligt att ni blogoliner fortfarande inte vet om det här. Jag som delar i princip allt med er (har inga problem alls med att vara PRIVAT, eftersom det ju är min blogg och jag delar med mig av det privata på mitt sätt, i min takt), så att ni inte har koll på att jag har en bebis i magen känns rejält weird.

Det är också konstigt att smussla för alla andra som är med på den här resan. Vi får ju fantastiska trerätters till både frukost och middag här, och jag slinker ut i köket titt som tätt för att viska med personalen så att jag inte får mat som inte funkar som preggo.

I dag står bland annat ”aquagympa” (träning i vatten) på vårt gemensamma schema, och att visa mig i bikini nu UTAN att ha nämnt något om varför min mage liksom…står ut, skulle också känts ganska dumt. Men som tur är måste jag och Jossan spela in vår poddis, så vi har bestämt oss för att skippa vattengrejen för att hinna med podden. Skönt. Känns ohärligt att gå runt och smussla, tycker jag. OTROLIGT skönt dock att Jossan vet om läget, så att det finns någon att bolla med.

Är SÅ LYCKLIG över att den här resan blev av trots allt, att det som kändes stört OMÖJLIGT faktiskt visade sig vara genomförbart. Att för första gången på snart fyra år vara iväg hemifrån på egen hand känns MAGISKT. Är så tacksam.

Och känner samtidigt en smygande skräck. Eftersom jag och Niklas nu ger oss in på hela bebisresan igen med allt vad det innebär – kommer det dröja ytterligare fyra år tills jag kan resa iväg själv igen? Eller ÄNNU längre?

Önskar ibland att man kunde snabbspola bebistiden. Jag vet, att säga det är säkert som att svära i kyrkan för många av er som läser detta, men jag tyckte de första två åren var mest en transportsträcka. SEN blev det magiskt. Och det blir mer och mer magiskt för varje månad som går. Men de där första två åren – njaaaej. De hade jag faktiskt lika gärna nästan kunnat skippa.

Men. Tillbaka till Bretagne-resan. Att det här faktiskt funkade kanske beror på att jag och Niklas än så länge endast har ETT barn. Med TVÅ – kommer ensamma resor och nätter borta från familjen vara helt omöjlig då? Sabla insomni alltså, blir vi någonsin rika som troll så ska vi se till att stötta forskning kring sömnrubbningar för att både kunna hjälpa oss själva – men också alla andra som lider av samma vidrighet.⚡️

VECKA 16

TISDAG 7 NOVEMBER

I dag fick vi svar på vårt NIPT-test. Allt såg bra ut, inga avvikelser. Det kändes skönt eftersom jag som sagt inte orkar med mer oro än nödvändigt just nu.

Och vet ni vad det här innebär? Jo – att vi ÄNTLIGEN KAN BERÄTTA FÖR EEEEER!🎉 Det ska bli SÅ kul att få skriva inlägget där vi går ut med preggofieringen, men det ska bli ÄNNU ROLIGARE att få läsa era reaktioner. Tror att många av er är oss på spåren, så det kommer nog lätta lite på trycket även från ert håll. Ni som varit så fina så fina, och inte frågat hur det gått med bebisfabriken. Ni är så omtänksamma.💞

När vi läste svaret på NIPT-testet kunde man även klicka sig vidare in på en länk (man får svaret digitalt) där man kunde få reda på könet… Vi blev SÅ sugna, men bestämde oss för att vänta till ultraljudet om några veckor. Suga på karamellen lite he he.

Sen slinker vi in på länken efter det att vi gjort ultraljudet, för att få veta könet 100% (ultraljud är ju inte hundraprocentigt). Det är planen. Om vi kommer kunna hålla oss…🙈

Och okeeeeeej – nu har det liksom VERKLIGEN landat också, det här med preggofieringen. Snart blir det officiellt för allaallaalllaaaaa och det innebär även att det sjunker in lite extra för oss här hemma. SHITOBERTO! VI SKA BLI TVÅBARNSPÄRON! Det är ju helt sabla crazy bananas!

Det är kul, det är skräckinjagande, det är spännande, det är läskigt, det är fantastiskt, det är…ja – en rackarns massa känslor all over the place för att vara lite prins-ig. Tur att man har ett halvår på sig att förbereda sig.

I morgon ska jag och Niklas ta en fin första magbild så att jag kan blogga loss på torsdag. NU KÖÖÖÖÖR VI!🙈💞🎉👊🏻✨🙀🍭💝😍

Läs del 1 av min hemliga graviddagbok här. Den innehåller gravidvecka 3, 4 och 5!

Läs del 2 av min hemliga graviddagbok här. Den innehåller gravidvecka 6, 7 och 8!

Läs del 3 av min hemliga graviddagbok här. Den innehåller gravidvecka 9, 10 och 11!

Läs del 4 av min hemliga graviddagbok här. Den innehåller gravidvecka 12, 13 och 14!

Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

SparaSpara

20
134

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00