ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Polarn O. Pyret

EN OVERKLIGT MAGISK DAG (MED VISSA INSLAG AV PANIK)

/

För ett par veckor sen gjorde jag och grodan ett modejobb för tidningen Mama och Polarn o Pyret. Vi skulle plåta delar av Polarns tokfina festkollektion som finns i butik nu (perfekt att spana in inför jul- och nyår!).

Som ni kanske minns var jag både aspeppad – och livrädd. Att plåta med kids är inte alltid det lättaste. Well, nu tänkte jag att ni skulle få se hur det gick…

Plåtningen ägde rum på MAGISKT vackra Bogesunds slott.

Och dagen inleddes med smink och hår. Det fanns en maaaaaassa snajdiga burkar och penslar att tillgå, så jag kände mig rätt trygg med att jag skulle bli fräsig.

Dessutom fick jag äran att för första (men FÖRHOPPNINGSVIS inte sista) gången i livet bli sminkad av den VANSINNESBEGÅVADE Nathalie Berzelius. Jag har haft koll på henne i åratal, men aldrig fått jobba med denna überkompetenta kvinna. Så det var sjukt kul att få se sig själv bli sitt absolut snajdigaste jag med hjälp av hennes flinka fingrar.

Under sminkningen roade sig grodan kungligt i en fönsternisch alldeles bredvid. Han lekte med paddan…

…och mumsade kex. Ni förstår ju att han var belåten!

Tadaa! Såhär såg jag ut när Nathalie var klar med mig. Var så galet nöjd. Så viktigt att få känna sig bekväm i sitt eget skinn när man ska plåtas, och Nathalie är verkligen den bästa jag någonsin fått äran att jobba med. Kände mig SÅ fin!

När hår och smink var klart var det dags att ta första bilden. Men. Som ni ser ovan så hade Iggys energi dalat en smula. Det nappades och gosades med snutten. Humöret var dock ändå finfint. En liten stund till…

Vi slank upp till rummet där vi skulle ta dagens första bild. Iggy fick på sig sina urfina kläder från Polarn o Pyret som lyckades med den svåra kombon att vara både snygga OCH mjuka och sköna. Tio poäng!

…och jag fick smink även på armarna och i urringningen. Men. MEN. Preciiiiiis när vi skulle börja plåta, blev Iggy jätteledsen, började gråta och sprang ut ur rummet medan han förklarade att han minsann ”skulle hem” och att det inte skulle bli något fotograferande alls. Gaaaaahhhh. Precis vad jag hade varit rädd för, mitt mardrömsscenario.

Jag sprang såklart efter, försökte trösta och prata och lugna (samtidigt som PANIKEN spred sig inombords – jupp, det här SKULLE bli tidningen Mamas första modejobb NÅGONSIN som fullkomligen totalhavererade på grund av mig och mitt kiddo🙈), men inget hjälpte.

Då slog det mig att ta en titt på vad klockan var – jag insåg att den var 13 och att vi knappt ätit frulle iom den tidiga turen ut till Bogesund, och heller ingen lunch. Min unge var vrålhungrig. Såklart.

Vi avblåste plåtandet och gick ner i köket och värmde pankisar. Efter några tuggor vände humöret och inställningen till plåtningen hos Iggy, och han förklarade att han blivit ledsen för att ”alla tittade på honom”. Och att det var läskigt.❤️ SÅ himla bra att han kunde berätta vad som inte kändes bra! Min kloka unge.

Så när alla pankisar slurpats upp och humöret vänt 180 grader, gav vi oss på fotograferandet igen. Denna gång lovade vi dock Iggy att ingen annan förutom fotografen och jag skulle vara med i rummet när vi tog bilder. Då blev han glad. Inte lätt det där, att vara så liten och hamna i en såhär pass annorlunda situation ju.

Vi slank upp till rummet igen, och med pankisenergi i kroppen tyckte Iggy det var jätteskoj att springa omkring bland all rolig rekvisita.

Jag hade ett urgulligt ”extrabarn” dagen till ära som hette Harlei, och hon var dessutom SÅ mysig mot Iggy.

Visst är miljön vi fotade i helst magisk? Och visst är Iggles bara FÖR GÖLLIG som minitrollkarl?😻

Alla i teamet var så sjukt bra med kids, och resten av dagen gick toppen. Till och med att byta kläder var kul! Den här björntröjan var min (och Iggys) absoluta favorit ur kollektionen, så sabla söt!

Jag och Iggy hade superkul, och teamet fick en massa fina bilder.

Krampaus.💞

Vi bytte kläder och miljöer några gånger under dagen, och Nathalie såg till att jag fortsatte att vara fräsig.

Iggy i fluga alltså, GÅR AAAAAV! Måste, måste, måååååste haffa en sån! Och den goda lilla koftan…😻

Passar på att slänga in en snajdig bild på yours truly också. Man får ju strössla med lite snyggingselfies liksom, när man ändå var så flådig. Byxdress är verkligen min nya grej känner jag. Perfekta plagget ju! Snyggt OCH bekvämt, en inte alltför ofta skådad kombo på vuxenfronten heller.

Efter ett tag hade Iggy vant sig vid teamet och var bekväm med både folk och plåtning.

Vi lekte loss, och fotografen fångade de bästa stunderna. SÅ skönt att även fotografen var supervan vid att jobba med kids, han var snabb som en vessla och klickade iväg när ett moment uppenbarade sig. Man får vara kvick när man plåtar barn, det har jag lärt mig.

Sista bilden tog vi med en stor fågelbur och tjusiga vita låtsasduvor som rekvisita. Harlei fick lite fåglar i håret, väldigt snajdigt. Temat för plåtningen var att det skulle vara en magisk fest med Alice I Underlandet-feeling, och det fick de verkligen till. Så duktiga, alla inblandade!

Här ser ni oclså modechefs-Malin från Mama, som i sin klänning och sina silversneakers inspirerade mig till den här Momspon. tack å bock Malin!

Tack också till alla andra i detta sjukt begåvade team, och till makeupartisternas makeupartist Nathalie Berzelius som var världens goaste brutta (sjukt driftig också, ni ska se vad hon kommer lansera inom kort!) och ORIMLIGT duktig. Kände mig som sagt fasansfullt snygg.

Spana gärna in resultatet av det fina modereportaget, det ser ni i det senaste numret av tidningen Mama som finns i butik nu. Och missa heller inte Polarn o Pyrets otroligt fina festkollektion som också finns ute i butik nu!

Tack alla inblandade för en magisk dag.✨Och tack fina, fina lilla Iggy för en sjukt bra insats! Den här bilden knäppte fotografen med sin mobil när vi var klara för dagen. Jag med padda och nappflaska i hand, Iggy med snutte och nappi.

Min goda lilla unge var trött, men väldigt glad. Och när det var dags att åka ifrån slottet ville han stanna kvar och ”fota mer”. Såklart. Får hoppas att vi får uppleva sånt här fler gånger.

6
52

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00