ANNONS

VÅGA STARTA EGET!

/

                                                                    I samarbete med Unionen Egenföretagare

Att starta eget är något många tänker på, men inte alla som vågar. För många tror jag det handlar om en otrygghet kring sånt man liksom är van att få serverat om man är anställd: lön, sjukförsäkring, förmåner. För vad händer om businessen inte går som man tänkt sig? Och hur funkar det att vara sjuk?

Som egenföretagare finns det en risk att man känner sig en smula ensam vad gäller precis såna här typer av frågor, men det finns faktiskt riktigt bra hjälp att få – som www.unionen.se/egenföretagare. De erbjuder nämligen ett skräddarsytt medlemskap för er som driver företag med primärt tjänstemannauppgifter. I det ingår en massa grejer som gör det tryggare att dra igång sitt företag – som inkomstförsäkring och sjukvårdsförsäkring i 3 månader till exempel.

Man kan också få affärsjuridisk rådgivning (toppen när man behöver ha hjälp att gå igenom kluriga avtal, nåt som kan vara überbesvärligt för en lekman) och ansöka om bidrag till kompetensutveckling (perfa när man vill bli ÄNNU bättre på det man gör). Bland annat.

Jag tycker Unionen Egenföretagares slogan är så fiffig: ”Egen, men inte ensam”, och att bli medlem hos dem innebär just precis det – someone´s got your back, typ. Det blir tryggare att dra igång sin business helt enkelt.

Med det i åtanke, så tycker jag också att ni som är taggade på att våga ta steget till att bli egen ska kolla på ovan video. I den berättar jag och Niklas om våra företagsresor: hur vi gjort, vad som varit svårt, vad som varit lättare. Niklas startade sin klädbutik något halvår innan jag drog igång GlamMom, och fast vi gjorde ganska liknande grejer skiljer sig berättelserna åt rätt mycket. Han hade till exempel möjlighet att låna pengar av sina föräldrar för att dra igång, medan jag fick lösa finansieringen på egen hand. Intressant att se att man kan göra på olika sätt, tänker jag – och ändå nå samma mål.

Hursomhelst, ni som är taggade på att starta eget: se videon för att få pepp, några goda råd – och inspo. Och ni som redan driver eget: se videon ni också för att tanka lite extra energi. Det behövs garanterat med jämna mellanrum.

3
1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00