ANNONS

Morgon vs Kväll

/
Är ni redo för en till lista? Nu kör vi Morgon vs Kväll som florerat i bloggosfären en stund!
MORGON
När går du upp?
Brukar bli någon gång mellan 07.00 och 07.30, beroende på när min goda unge behagar vakna.
Vad är det första du gör varje morgon?
Sträcker mig efter mobilen för att kunna roa den goda ungen medan mamman mornar sig en stund.
Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
En halvtimma, tror jag. Lååååång tid, jag vet! Men så lyxigt. När jag och Iggy vaknat äter Igster och Niklas frulle ihop – medan jag slinker in i badrummet. Där badar jag (yes, varje morgon) och sminkar mig medan jag lyssnar på någon poddis.
Är frukost viktigt?
Men JA! Äter den dock allra helst ute (ingen som blir förvånad va?). En ”The Vanja” (ovan) på Nytorget 6 är ju aldrig fel att börja dagen med liksom.
Vad äter du till frukost?
Senaste tiden har det blivit korvmackor så det står härliga till (om jag äter hemma alltså), men nu är gröten på ingång igen känner jag. Havregrynsgröt med kanel, banan, blåbär och honung – mmmm…
Är du morgontrött?
O.E.R.H.Ö.R.T.
Vad har du för alarm?
Ett litet, brunögt med blont tufsigt hår.
Hur ser en perfekt morgon ut?
Om vi ska snacka vardag (annars finns det ju tusen scenarier som innefattar pooler å palmer å ledighet å sånt ni vet): jag vaknar av en glad unge bredvid mig i sängen (vissa mornar startar med ilskna vrål, det betackar vi oss för), som kollar in lite Babyloonz på mobilen medan jag mornar mig. När vi känner oss redo ropar vi på ”paaaaappaaaa” (jag sover ju fortfarande i grodans rum) som kommer och plockar upp sin lilla unge och fortsätter myset ute i soffan – medan jag badar. Sen drar hela lilla familjen till Urban Deli, Iggy är glad som en lärka och åker snabbt, snabbt på sin älskade motorcykel. På Urban äter vi drömfrulle innan Iggy åker motorcykel till föris och jag och Niklas går till våra respektive kontor och jobbar med roliga grejer.
Vad är det bästa med morgonen?
Att det är så mycket tid kvar av dagen.
Hur går du helst klädd på morgonen?
I sovtishan och mysbyxorna. Det ska vara mjukt, mjuk, och skönt, skönt.
KVÄLL
När går du och lägger dig på kvällen?
Runt 23-tiden brukar det bli.

Vad är det sista du gör på kvällarna?
Jag går in i grodans (hmm, vårt) rum, lutar mig in över hans säng och låter hjärtat fyllas till bredden av kärlek till denna fantastiska lilla mänska. Sen stryker jag honom några gånger över håret, och stoppar om honom. Hoppar i min säng, och scrollar en sista gång på mobilen (skämskudde på detta, I know #MåsteBörjaLäsaBöckerIgen).

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje kväll?
På kvällen är jag snabb! Det mig nog max fem minuter att tvätta ansiktet och borsta tänderna.
Är kvällsfika viktigt?
Oj, är ”kvällsfika” ens ett begrepp? Det säger väl kanske hur (o)viktigt det är för mig. Däremot vill jag aaaaalltid ha NÅT att snacksa på i soffan framför serien på kvällen. Det kan vara en god kaffe eller några bitar mörk choklad. Hmm, är det kanske det som ÄR ”kvällsfika”? I så fall är det TOKVIKTIGT.
Är du kvällstrött?
Nope! Jag skulle nog kunna vara uppe hela nätterna om jag inte visste bättre. Innan man å barn osv var jag ofta det. Är helt klart mer av en nattuggla än en morgonpippi.
 
Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Återigen – vi pratar vardag nu tycker jag så man inte svävar iväg i alla möjligheter. Älskar stunden vi har i soffan runt klockan 20. Då har Iggy fått på sig pyjamas och borstat tänderna, och vi myser allihop i soffan framför Mandelmanns Gård som är det perfekta mysepyseprogrammet. Iggy blir tröttare och tröttare, han ligger med huvudet i antingen mitt eller Niklas knä, och så gossar vi med honom tills han somnat mellan oss. Att sen få bära in den lilla ungen till hans säng är en GULDSTUND. Finns det något mysigare än att göra det undrar jag? Brukar ofta stanna framför spegeln i hallen när jag har en sovande Iggy i famnen för att insupa den där härliga känslan och synen från alla håll och kanter. ÄLSKAR att bära in honom till hans säng.
Hur går du klädd på kvällen?
Samma som på morgonen – det ska vara mjukt, mjukt – och skönt, skönt. Sovtishan och mysbrallorna åker fram sekunden efter att jag kommit hem efter jobbet. Hemma är det mys som gäller, inga tajta jeans.
Vad är det bästa med kvällen?
Att känna att det inte finns några Måsten, bara njutning kvar på dygnet.
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
11
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00