ANNONS

Impad mamma

/

DSC08292
Det här med att det händer megasuperdupermycket med kids utveckling efter att de börjar på föris får jag lov å skriva under på. Sen ett par veckor tillbaka ÄTER IGGY SIN GRÖT SJÄLV. SJÄÄÄLV! På egen hand alltså! Som en riktig person.

DSC08289
Jag kan inte med ord beskriva hur URGULLIGT det är att se detta. Denna förvandling. Från mini till mänska, typ. Min lilla bebis KAN SJÄLV. Håller på att bli pojke. Helt fantastiskt.

DSC08302
”Dish!” Det betyder ”Det är slut” (i Igsters öron låter väl det som dish), och när gröten är slut kommer alltid den line:en plus det internationella tecknet för densamma. #HandenILuften

Och på tal om tal, så är det en annan front där det speedas på i ljusets hastighet. Det kommer ord ord ord hela tiden. De fullkomligt bubblar fram ur honom, säkert ett nytt om dagen. Även det URGULLIGT såklart, men framförallt så JÄVLA COOLT. Att höra sitt barn kommunicera med ord som…låter som ORD är bara för roligt. Och okej, orden är väl kanske inte alltid supertydliga, men jag fattar precis.

Eftersom vi bor hos svärmor nu så åker vi tunnelbana varje dag fram å tillbaka till stan. Och lyssna nu vad töntig jag är – men jag blir SÅ STOLT när Iggy ber mig om grejer längs resans gång. För då får jag liksom visa att JAJEMÄN MIN UNGE SNICKSNACKAR SERRNI OCH JAG HAJAR PRECIIIIIS VAD HAN SÄGER!

Så jag hämtar gladeligen napp (”bappe”), snutte (”nene”) och vattenflaska (”kacke”), och inbillar mig att alla runtomkring blir störtimponerade av vår fantaaaastiska kommunikation.

Hursomhelst, så är det bara för jäkla coolt det här med snicksnackandet. Jag får anstränga mig för att inte dö gulldöden varje gång det kommer ett ord som jag förstår, och som gör att vi liksom pratar ”på riktigt”. Pratar ”med ord” kanske jag ska säga istället, för pratar på annat sätt gör man ju såklart ända sen födseln.

Men jag är så impad av Iggy och hans växande förmågor. Och det här är precis en sån där fin grej som är så härligt med att få barn; för de kommer ju fortsätta utvecklas hela hela hela tiden. Och man får följa med på resan, och stålsätta sig att inte dö gulldöden om och om och om igen.

8
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00