ANNONS

MAGISK MIDDAG – OCH BROWNIE!

/

Eftersom att vistas utomhus fick mig att må bra i dag ville jag absolut inte gå hem och gå in. Ville prompt äta utomhus. Så vi slank till en riktig favorit – Hermans Trädgårdscafé. Tror jag glömde att rekommendera detta ställe i mitt inlägg med Stockholmstips (det hittas här), det borde absolut varit med. (Tack för kommentaren förresten du som utnyttjade några av tipsen under er Stockholmsresa, vad GLAD jag blir att jag kunde bidra lite till ert mys!)

Hermans är ett tokmysigt ställe, de har en magiskt god vegetarisk/vegansk buffé, och man äter i en supercharmig trädgård med världens finaste utsikt över Estocolmo. Perfekt för en varm sommarkväll som denna alltså.

Denna bild gör inte maten rättvisa någonstans (svårt att få det snajdigt när det är buffé och man tar mat själv – 20 rätter och sallader finns att välja mellan), men ni som inte varit där får ta mitt ord på att det är sanslöst smarrigt. Blir så impad varje gång jag är där av alla kreativa sallader och rätter.

Kändes extra bra att käka där i dag, för Niklas håller på och läser en bok om kost som verkar väldigt intressant. Den heter Ät vad du är, och handlar om hur man via det man stoppar i sig får kroppen att fungera på bästa sätt. Man ska bli friskare å piggare. Låter ju bra. Grönsaker är såklart alltid överlägset vad gäller att ge kroppen det den behöver, utan att orsaka skada. Så vi mumsade med extra stort nöje i oss Hermans vegokäk i dag.

Världens bästa middagssällskap.

Till dessert snaskade vi i oss den här choklad- och myntabrownien. Det var en rawbrownie, och det var tamejtusan bland det godaste jag ätit i kakväg! Vanligtvis blir jag alltid besviken när jag provar rawfoodkakor, de ser liksom ut som chokladbollar men smakar mest russin tycker jag. Är inte alls förtjust i dem. Hade gillat dem mer om de inte envisades med att maskera dem som just chokladbollar och andra sockriga kakor, det blir lite falsk marknadsföring. I mitt huvud blir det tilt i alla fall, jag tror liksom att jag ska få slurpa i mig en göttig chokladpryl, och sen vips har jag munnen full av russin.

Nåväl, denna kaka var därför en härlig överraskning – den smakade GUDOMLIGT gott. Choklad! Mint! Chokladfrosting på toppen! Crisp! Ja, den var helt enkelt magiskt god. Var tvungen att fråga hur sjuttsingen de gjort den, eftersom det ju faktiskt var en raw-kaka. Och håll i er nu – det som smakade som en mustig chokladbrownie med mintcrisp bestod alltså av solroskärnor, pumpafrön, dadlar och avocado. Bland annat. Minns inte alla ingredienser, men tillsammans skapade de alltså denna smakbomb som jag aldrig skulle gissat var en nyttokaka om jag inte redan visste det.

Magiskt fint ställe som sagt. Och väldigt härligt att denna dag som inte direkt började på topp, i alla fall fick sluta där.

0
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00