ANNONS

Sista svaren – blandad kompott!

/

Hasse

Är sugen på att se mer av eran lya! Om du vill visa såklart.
Nemas problemas! Jag kan absolut posta mer bilder från vår lägenhet. Inleder med denna då, på mitt klädskåp. (Kan tyvärr inte visa hela skåpet just i dag, det var liiiite för stökigt för att platsa på bild, men överdelen funkar he he.)

Det hittade vi på ett av mina absoluta favoritställen när det kommer till möbel- och prylinköp: Qvartingeladan i Mariefred. Det är en gigantisk lada ca en timme utanför Stockholm, med mängder, mängder och åter mängder av tokfina och unika saker att fynda.

Både jag och Niklas älskar loppisar, den största delen av inredningen i hans butik kommer därifrån också. Ett hett tips om man gillar att loppisfynda! Och ska man ändå åka dit, så rekommenderar jag varmt ett besök på Taxinge slotts kakbuffé. Det ligger inte långt från loppisladan, och är det perfekta stället att fylla på energiförråden före eller efter man shoppat loss!

hasse 2

Ovanpå klädskåpet bor Hasse. Jag fick honom på skämt av några kompisar när jag fyllde år för ett gäng år sen, men det var kärlek vid första anblicken och han har hängt med mig sen dess. Han får lite olika outfits beroende på humör, just nu tycker jag att han känns väldigt tjusig i min gamla Noa Noa-sjal och en hatt som jag hittade på H&M nyligen och som jag tror kommer bli en vårfavorit. Fotografiet bredvid Hasse har min lillasyster tagit, och jag älskar den tavlan. Vem blir inte på gott humör av två händer fulla med godis liksom?

Skulle du vilja få barn ungt?
Nej, det skulle inte ha passat mig alls att få barn ungt. Jag var inte redo för att få barn förrän för ungefär ett år sen. Nu känns det dock helt perfekt. Och jag tror absolut inte att ålder har något som helst att göra med hur bra förälder man är, en 18-åring och en 40-åring kan vara precis lika bra som mamma/pappa.

Jag har fattat det som att du mått ganska bra under graviditeten så det kan ju vara svårt för dig att spekulera i det här egentligen. MEN hur ser du på attityden kring dåligt mående under graviditeten? Jag vet inte hur många gånger jag hört ”att vara gravid är ingen sjukdom, ryck upp dig”. Visserligen är det inte någon sjukdom men vissa har det jobbigare än andra och de kommentarerna kan vara så extremt kränkande tycker jag. Som att man inte har rätt att må dåligt och känna sig sjuk.
Om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag att det borde vara skottpengar på folk som håller på och lägger sig i hur en annan mänska upplever SIN graviditet. Alla är olika, det är bara att tugga i sig. Och SJÄLVKLART har man rätt att må dåligt och tycka att det är pissjobbigt att vara preggo, även fast man har haft turen nog att bli det.Det handlar ju såklart inte om att man är otacksam för att man får bära på en bebis, men om något gör ont/är bökigt så måste man ju få uttrycka det.

Du har helt rätt i att jag haft en okomplicerad graviditet, jag har verkligen mått jättebra, men nu såhär i vecka 39 så tycker jag att saker både gör ont och är bökiga. Och om någon skulle få för sig att klaga på mig om jag pustar lite extra för tillfället, så tror jag att den personen skulle fått en rak höger.

Kan inte ens sätta mig in i hur jobbigt det skulle varit om min kropp hade börjat böka med mig redan för flera månader sen. Och hade jag då inte fått böla över det, utan fått höra att jag borde rycka upp mig, så skulle jag blivit fly förbannad. Det gör ju inte mindre ont för att det onda kommer utav att man är gravid istället för att man är sjuk? Ont som ont liksom. Så SJÄLVKLART har du rätt att må dåligt.

Är sugen på att göra en gravidplåtning och undrar vart ni var i ”Gravid vecka för vecka”? Kändes ju väldigt proffsigt!
Vi var i en studio på Söder i Stockholm med en superduktig fotograf som nog inte gör gravidplåtningar annars utan mest reklam. Så jag tror tyvärr inte man kan boka in sig precis där vi var. Det var lite av en specialare.

Men googla runt så hittar du säkert något bra, och var noggrann med att kolla fotografens portfolio innan, så att du vet att hon eller han gjort bra grejer innan. Rekommenderar verkligen att göra en sån plåtning, kommer vara så sjukt kul att ha kvar! Och tror inte att det är något man gör med andra barnet (pga tidsbrist osv), så gör det nu!

Har sexualiteten ökat sedan du blev gravid, eller är det som förut? Många kvinnor säger ju att känslorna ökar. Vissa mer än andra.  Och hur reagerar din man när din mage växer?
Eftersom du som skrivit den här frågan gjort det i namnet ”Christer”, så tror jag att du är en sån som snöat in på gravida brudar och sitter och r*nkar till magbilder. Så vi kan väl säga att det blir ett stort rackarns NEJ till att svara vidare på denna fråga.

Vilken söt och smidig spjälsäng ni har? Varifrån är den om man får fråga?
Tack! Den är arvegods, läs mer om den i det här inlägget!

hasse 3

Vad är det för tavla i bakgrunden? Skitsnygg!
(Lägger upp bilden igen så ni förstår vilken det handlar om…) Vad kul att du gillar den. 🙂 Det är en tavla som en kompis till min lillasyster har gjort. Ett tryck från hennes första utställning. Hon har tyvärr ingen hemsida jag kan referera till, men jag hojtar när hon har utställning igen! Det var någon som frågade om påsarna också, tror de var från Leilas General Store.

Ok girls, då var alla svar från frågestunden avbockade! 🙂 Jag märker att det fortsätter att dyka upp frågor här i bloggen, så jag svarar vidare allteftersom. Och har jag glömt nåt, så påminn mig bara! Hoppas ni får en riktigt härlig lördagskväll nu.

0
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00