ANNONS

Höstens bästa haffning!

/

IMG_0071

Hej, hoppas ni haft en fin helg. 🧡 Iggy har hängt hos sin kusin, och i går var Tintan på Junibacken med Jonna – så jag hade en ledig söndag. Hade bestämt mig för att inte göra NÅGOT som hade med jobb att göra (därav inget inlägg igår), bara pyssla med annat som jag tycker är skoj – men aldrig hinner med.

IMG_0082

Så vad gjorde jag? Well – jag letade rätt på något jag velat ha sååååå länge: en fleeceväst! 🎊 Har googlat och googlat men inte hittat något som känts bra. Men så var det någon snäll följare som skickat tips om att A Day´s March (herrmärke) hade en som såg bra ut. Jag gick dit och provade – och den var PERRRRFEKT! 👌🏻👆🏻

Tycker att en väst är det perfekta höstplagget. På med den över en skinnpaj, en stickad tröja eller en klänning (eller över allt på en gång som ovan 🤪) – så värmer man till plaggen utan att behöva dränka hela looken i en jacka. Blir mer av en ooooutfitt med en väst, om ni är med på vad jag menar? Är sjukt nöjd i alla fall. 💁🏼‍♀️ Nu ska jag ta tag i den här dagen!

0
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

Utmattad, CP, ADHD & Beroende

I samarbete med Svanfeldt´s Coffee

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee

Foto: Emil Fagander

Jag är ENORMT stolt över det blogginlägg jag nu kommer skriva. Känns extra fint att få avsluta veckan med detta viktiga. 🧡

Ni vet ju sen tidigare att jag är ambassadör för Svanfeldt´s Coffee där 10 kr av varje sålt kilo kaffe går oavkortat till Hjärnfonden. Hjärnfonden ger pengar till forskning kring sjukdomar och tillstånd som drabbar hjärnan. Där ingår alltifrån Alzheimers till ätstörningar, via epilepsi, CP-skador, ALS, Autism, dyslexi, stroke, depression – ja, det är SÅ mycket som Hjärnfondens arbete berör. Jag tror att vi alla (tyvärr) någon gång i livet drabbas av sorgsamheter som Hjärnfondens forskare kämpar dagligen med att lösa. ❣️

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee 3

Foto: Emil Fagander

Ytterligare ett område som Hjärnfonden forskar kring är utmattning. Något som ni vet berör just vår familj extra mycket. Jag vet också att det är något som även berör många av er. ❤️

Är därför så oerhört glad och stolt över att få ingå i Svanfeldt´s Coffees satsning på Hjärngänget – där våra respektive kaffesorter ytterligare förstärker budskapet om vad pengarna från varje kilo sålt kaffe faktiskt går till. I mitt fall var det självklart att döpa mitt kaffe till UTMATTAD. ❤️

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee 4

Foto: Emil Fagander

Mitt Utmattningskaffe (kostar fr 69 kr för en förpackning) är samma goda kaffe som tidigare; med smak av hasselnöt (men det är inga nötter i), kakao och brunt socker – fast i ny förpackning. Just för att tydliggöra ett av alla de viktiga forskningsområden ni som köper kaffet faktiskt bidrar direkt till. 🙏🏻 Utmattningskaffet finns även som hela bönor.

En väldigt härlig nyhet i samband med detta är att mitt Utmattningskaffe även finns i kapselform (passar alla maskiner som tar Nespressos originalkapslar). 🎊 Jag har det här hemma och dricker det J Ä M T. ☕️ Det har smak av blåbär, choklad och karamelliserade jordnötter (men innehåller såklart inga nötter det heller), och kapslarna är BIOLOGISKT NEDBRYTBARA och bryts ner helt efter 62 dagar. SÅ BRA! 🙌🏻

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee 5

Foto: Emil Fagander

Här har ni de andra kaffesorterna som ingår i Hjärngänget. 👆🏻Förutom UTMATTAD kan ni även haffa Dittes CP-kaffe, Ellinors ADHD-kaffe och Mimis BEROENDE-kaffe. Här hittar ni alla sorter (och alla finns som malet, hela bönor och kapslar). 🌟

Hjärngänget_Grupp_Feed

Här är vi – Hjärngänget! 👋🏻🧠 Mimi, Ditte, Ellinor – och jag. Vi har alla valt att namnge våra kaffesorter efter det som påverkat oss mest på ett personligt plan, och som Hjärnfonden och vårt kaffe bidrar till forskning kring.

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee 2

Foto: Emil Fagander

Jag tycker att det här projektet är så lysande för att det verkligen är win win win för alla inblandade. Vi i Hjärngänget får sprida medvetenhet kring våra hjärtefrågor och samla in pengar till forskning som hjälper till att göra livet lättare för framtida drabbade. Ni som köper kaffet får VÄRLDENS GODASTE (yes! kaffet är SÅ PASS gott! 👌🏻) kaffe (som ni ändå skulle köpa, bara ett annat märke och förmodligen inte lika smarrigt 👹) och gör samtidigt på ett plättlätt sätt en insats för forskningen (ni BIDRAR TILL EN BÄTTRE VÄRLD 💘).

Och som grädde på cappuccinotoppen hoppas jag att Hjärngängets insatser DESSUTOM bidrar till att avstigmatiserna, normalisera och LYFTA frågor kring just Utmattning, CP-skador, Beroendeproblematik samt ADHD och andra diagnoser.

vanja wikström kaffe utmattad svanfeldts coffee 3

Foto: Emil Fagander

Ja ni hör ju. ALLT med detta projekt är bara så bra. 🙌🏻 Jag hoppas innerligt att ni som dricker kaffe kan tänka er att testa detta (på riktigt så är det det godaste kaffet jag druckit 😋), och genom att dricka något som är gott, även GÖRA något gott. Tänk vilket bra och lätt sätt att göra en livsviktig insats på; bara genom att köpa (svingott!) kaffe. ☕️ Hjärngängets kaffesorter hittar ni här!

7
84

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

Tre toppenbra TV-tips!

/

IMG_9913

Vad KUL att ni verkar gilla mattan! Hoppas få hem den asap så jag kan visa er hela, och hur den ser ut här hemma. 🙊 Men nu till något helt annat; jag tänkte tipsa om tre fantastiskt bra grejer jag sett den senaste tiden. Och vi börjar med något svenskt:

DIPS
FRUK-TAN-SVÄRT rolig serie om tre odugliga diplomater. Huuuur kan jag ha missat detta? Marie Agerhäll som skrivit, regisserat och dessutom skådespelar i serien måste ju vara en av Sveriges (världens?) roligaste mänskor? ÄLSKAR denna serie som jag misstänker blir ÄNNU roligare ju fler gånger man ser den (som ex Flight of The Conchords). Rekommenderas varmt, hittas på SVTPlay.

IMG_9914

Tips nummer två är allt annat än roligt. Men SE DENNA SERIE, så bra på så många sätt.

I´LL BE GONE IN THE DARK
En extremt välgjord True Crime-serie som baseras på författaren Michelle McNamaras jakt efter The Golden State Killer. En man som under sin aktiva period (1973-1986) våldtog över 60 (!) kvinnor och mördade över ett dussin mänskor i Kalifornien.

Serien lyckas (tack vare Michelle McNamara) med konststycket att inte gotta sig i andras tragedier, utan att snarare lyfta fram offren och föra deras talan. Den ger också en skrämmande insikt i hur man såg på våldtäkt vid den här tiden. Straffet var dagsböter (!!!) eller 30 dagars fängelse, och informationsfilmerna som spreds i samhället med syftet att minska våldtäkterna fokuserade enbart på hur KVINNOR skulle bete sig och/eller se ut för att undvika att bli våldtagna. Budskapet var glasklart: om en kvinna blev våldtagen var det enbart hennes fel som lockat fram mannens djuriska sida, och det sätt som våldtäktsoffer behandlades av polisen vid den här tiden var inget annat än barbariskt.

Kanske låter tungt, och serien ÄR tung. Men också hoppfull (alla som följer nyheterna vet att The Golden State Killer till sist åkte fast, den 20 augusti i år dömdes han äntligen till livstids fängelse). Och dessutom full av ett sällan skådat jävlar anamma – från framförallt kvinnor – att det här svinet skulle hittas. SÅ BRA, hittas på HBO Nordic.

the social dilemma netflix

Sist men inte minst vill jag tipsa om denna dokumentär, som ger en otroligt skrämmande insyn i på vilka sätt sociala medier faktiskt håller på att förstöra världen. Yes, förstöra världen.

THE SOCIAL DILEMMA
De som intervjuas i dokumentären är de som varit med och byggt upp sociala medier. Nyckelfigurer på Facebook (killen ovan uppfann likeknappen t ex 👆🏻), Instagram, Twitter, Pinterest osv. De har alla hoppat av sina respektive organisationer då de insett att vad de bidragit till att skapa (med intentionerna att föra folk samman och göra gott) nu har förvandlats till ett monster som polariserar världen, förgiftar medielandskapet och förgör världen.

I dokumentären visar de hur otroligt effektivt sociala mediers algoritmer ständigt lockar bort vår uppmärksamhet från våra ”riktiga” liv – för att spendera mer av dem tittandes på en skärm. En skärm där vår uppmärksamhet är värd biljontals dollar, för ju mer tid vi spenderar på våra skärmar – desto fler annonser hinner affärsmodellen visa för oss. Desto mer pengar till Facebook m fl, och desto mindre tid för oss att LEVA VÅRA LIV.

Det jag tog med mig från dokumentären var dels att det INTE GÅR att tävla med den superhjärna som spårar och analyserar varje steg jag tar på internet – för att sen servera mig det mest engagerande innehållet som gör att jag tittar mer och mer och MER på min skärm. Det enda man kan göra är att aktivt begränsa sitt användande, för det går i princip inte att kontrollera det så länge man är online.

Det andra jag tog med mig var att om vi inte vänder skutan som just nu bombar oss med fejknyheter och kurerade flöden där man aldrig möter åsikter som skiljer sig från sina egna (och därmed förlorar empati och insyn i andra världsbilder) så är vi körda. Men att det finns hopp, och i dokumentären förklarar de vad vi alla kan göra för att skapa en social medievärld som GER istället för TAR. Superintressant, och SJUKT relevant. Se den! Hittas på Netflix.

2
48

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00