ANNONS

Sov och matklocka!

/

DSCF9102

Kan vi diskutera det här med mat och bebisar? Vi är juuuu så många därute & härinne med småttingar hemma och det är ju så himla härligt att få dela erfarenheter, rutiner och annat skojigt tillsammans med er!

Så, hur sover och äter din bebis? 

DSCF9104

Zack är nu 6 månader gammal och vet om när det är dags att lägga sig. Han sover ca 4 naps om dagen med 2,5 timmars mellanrum mellan varje nap. Lägger sig runt 19-19.30 tiden och somnart oftast i sin säng, efter lite vaggande, hyssjande och puttande på rumpan! Kommer inte riktigt till ro helt själv utan vill ha närhet och närhet. Får vällingen som han numera käkar till kvällsmålet i min famn och där goooooosar vi länge! Myset alltså, åh. Vill aldrig vara utan! Sedan sover han oftast fram till 24 för liten slup mjölk på bröstet och igen mellan 03-05 för en till slup mjölk. Tar upp han till vår säng där när han vaknar på tidiga morgonkvisten och somnar om tillsammans. Sover då i stupet fram tills 07-07.30 innan vi kliver upp tillsammans! Då käkar han på bröstet igen en gång och får en halv portion gröt med katrinplommon till efterrätt runt 08.30 innan han tar sin första nap för dagen som oftast varar i ca 1 timma. Under den tiden så jobbar jag i raketfart och herreguuuuud så mycket jag får gjort, hehe.

Tänkte börja med små portioner mat vid lunchen där också men har inte börjat riktigt än utan tar små steg framåt. Han har liiite känslig mage (tror jag) så vi tar myrsteg så att inte magen bökar! Ett halv mål gröt igen runt 17 tiden och så amning där emellan (hur ofta han vill!) och avslutningsvis välling innan natten! Så ser vårt mat/sovschema ut! Angående den där nattmaten (hehe) så ska vi strax försöka ta bort den. Han behöver absolut inte maten utan vill bara åt goset så det får bli nästa steg så vi kanske får mer sammanhängde sömn med flertalet timmar mellan uppvaken!

KRAM Tilda

8
20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00