ANNONS

Sovrutiner med 3 månaders bebis!

/
DSCF8896

Min älskade lilla unge! Ibland får jag nypa mig själv i armen. Tänk att jag har 3 ungar nu. Det är ju så galet det kan bli. Älskar så mycket att jag går sönder.Zack har ju varit en sömntuta egentligen från start och följer sitt mönster från magen ganska så bra. Han började redan sina 1:a dagar i livet med att sova BRA och mycket nattetid. 3 timmar i stöten, lite mat och sedan tillbaka till att sova. Sådär höll han egentligen på fram tills han var 1-2 månader kanske. Efter det så började han att sova längre stunder på natten, med fler timmar innan matdags. Nu när han snart är 3 månader så sover han hela nätter. Somnar runt 22 efter vår kvällsrutin med bad och en go flaska mat!) Dagstid får han bara bröstet men precis innan läggdax så får han en flaska ersättning!)  och vaknar från kl 05 och framåt! Igår slog han nytt rekord och sov till klockan 07.30. Helt galet! Han är sin pappa upp i dagen. En riktig sömntuta alltså!

Zack sover i sin stokke säng precis bredvid våran så jag kan lägga ner en hand ifall han behöver nappen eller bara en hand att krama och hålla!

Jag vet. Alla barn är olika och alla är olika i sina sovmönster och rutiner men jag har alltid varit noggrann med att ha rutiner ganska så tidigt när barnen varit små. Iallafall så försöker vi med det. För barn älskar rutiner och från 3-4 månader så är det ett ypperligt tillfälle att sätta igång med rutiner.

Vi kör samma mönster varje kväll och släcker rummet och rullar ner gardiner vid läggning så att barnen förstår att det är kväll och sovdags! Pratar tystare och sjunger små vaggvisor. Om det är det som gör ungarnas sömn bra och fungerande det vet jag inte men det hjälper helt klart till!

Sedan kan ju det här ändras fort. Det vet ju vi alla med barn! Hehe. Men man får passa på att njuta så länge det funkar och varar! För jag vet, utan sömn så blir man ett monster och helt klart en mindre bra mamma. Vi alla behöver en god natts sömn. Så är det bara!

Så ifall du är en mamma eller pappa som kämpar. Ge inte upp. Sömnen kommer att bli bättre och du kommer snart att få sova!

KÄRLEK, TILDA

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@tildabjarsmyr
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00