ANNONS

Q&A med Negar

/

På instagram hade jag en frågelåda för att sedan kunna besvara frågorna här. Så här kommer bloggens första Q&A!

Hur träffade du och Ebbi?

För 15 år sedan fanns ett nätforum vid namn Nattstad. Man såg när nya medlemmar loggade in. Jag satt framför skärmen (lika mycket då som nu) när en viss ”Konami” loggade in. På persiska betyder Konami ”du är min röv”, så jag kände tydligen för att informera honom om det (vilken jävla öppningsreplik). Han svarade att det också är ett stort spelbolag. Ni hör ju, så romantiskt. På den vägen är det.

Varför sa du upp dig?

För några veckor sa jag upp mig från mitt jobb som kurator på en vårdcentral. Finns några anledningar som jag tar i punktform:

  • Eftersom jag jobbar två dagar i veckan har jag inte haft ett eget rum. Att få flytta runt och byta var och varannan gång gör att man inte känner att man har en stabil plats, vilket är viktigt för mig.
  • Jag har arbetat som kurator i 3 år och mött personer med psykosocial problematik. Jag har varit sjukskriven på grund av eget dåligt mående och känner inte längre att jag har samma kapacitet att hjälpa mina klienter.
  • Jag behöver förändring. Jag blir uttråkad av samma sak år efter år.

Har du nytt jobb på gång?

Nej, inte än. Jag har ingenting på gång och är okej med det. Ska ta det lite lugn och se vilka möjligheter som dyker upp. Eventuellt kommer jag konsulta någon dag i veckan. Jag är fortfarande sjukskriven 50% och har tre månaders uppsägningstid, så ännu jobbar jag.

Ångrar du ditt yrkesval, socionom?

Nej, jag är en bra socionom. Jag är empatiskt och har hjärtat på rätt ställe om man får säga så om sig själv? Men, jag har tröttnat på att arbeta på fältet. Vill gärna testa andra områden. Alternativt skriva.

Vad skulle du göra på helgerna om Niro beviljades korttids?

Jag skulle spendera mycket tid med Celine, sova, strosa runt på morgonen, ha middagsbjudningar, åka till olika aktiviteter med Celine och Ebbi, typ museum, gröna lund, restaurang etc etc.

Var i processen är ni kring korttids?

Vi fick avslag på våran ansökan om 3-4 dygns korttids och överklagade till förvaltningsrätten för snart 1 år sedan. Ärendet ligger fortfarande hos dem. Vi väntar på besked. Där är vi.

Hur ser du på Niros framtid?

Med tillförsikt och optimism. Jag vet att Niro kommer behöva stöd resten av sitt liv. Jag ser att han får komma till ett fint boende med fantastisk personal när han är vuxen. Fram tills dess vill jag att han bor med oss med hjälp av personliga assistenter. Jag försöker undvika att tänka på framtiden. Man vet inte hur den ser ut och allt blir bara spekulationer och onödig oro.

Hur är framtiden planerad?

Jag planerar aldrig framtiden. Jag sätter upp mål och försöker uppnå dem. Just nu har jag inga mål och allt är uppnått. Försöker leva i nuet och njuta av varje dag som dagsformen är bra.

Ska ni skaffa hund?

Vi har velat ha hund länge, kanske 5-6 år, men tiden har inte känts rätt och gör fortfarande inte. Vi behöver alla må bra (inte vara utmattade och ha sömnskuld). Vi vet att en hund skulle vara bra för både Celine och Niro (och även oss), men vi måste orka. Så vi väntar in orken. Oklart när och om den kommer.

Och om vi köper hund kommer vi köpa från uppfödare. Vi kommer köpa en valp och inte adoptera. Det är så vi vill ha det.

Vem var du innan du fick barn?

En mycket naiv och blyg tjej. Jag tog absolut inte plats och var väldigt godtrogen.

Litade på alla och blev sårad av det många gånger. Också väldigt dumsnäll, typ skjutsade vänner från ena sidan stan till den andra, betalade för fika osv. Motsatsen till dagens bitch om man säger så. haha! (fortfarande snäll tho)

Om du fick ändra något i ditt livsval, vad skulle det vara?

Jag skulle önska att jag ”levde” mer innan jag gifte mig och fick barn. Reste mer, festa mer, dejta mer osv.

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat eller psykolog var tilltalande.

Vad skulle ditt dragqueennamn vara?

Sassy mommyBitch

Vad krävs för att politikerna ska engagera sig i funkisfrågan?

Att alla engagerar sig och ställer krav. Att skolor, arbetsplatser, restauranger, myndigheter osv ställer krav på högre kvalitet för personer med funktionsnedsättning. Om alla låtsas som att allt är fint finns det inget att engagera sig i. Det hjälper inte att bara vi i funkisbubblan engagerar oss, det krävs att alla gör det.

Lite som feminismen, när kvinnor säger en sak skiter folk i men så fort en man säger samma sak blir det en grej. Likaså med normtypiska människor som är motsvarigheten till männen. Öppna munnen, ställ krav!

Hur mår du/ni?

Det är blandat och upp och ner. Niro har en bättre period medans vi vuxna har en tröttare period. Celine är pre-teen och väldigt dramatisk. Men i grunden mår vi bra. Allt är som vanligt.

Tack för denna frågestund och för ert engagemang!

Kram!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00