ANNONS

9 nyktra månader! En analys.

/

Det var i januari jag festade sist, jag hade just fått missfall och gick på en ganska ordentligt oansvarsfull hemmafest mitt i en brinnande pandemi. En fest som pågick till morgonen. Knappt 2 veckor senare kissade jag + på stickan och det nyktra livet började…

En sommar gick. Visserligen en covid-sommar, men fortfarande blir det ju lite kräftskiva, lite fest och lite andra tillställningar att gå på, dvs gå på NYKTER 🙂 Ärligt talat, jag har som mest saknat alkoholen i solnedgången på båtis när jag och Fille ska relaxa. Ni vet vad en drink gör när den sakta glider ut i kroppen och bara får en att slappna av. Hur färgerna klarnar och samtalsämnena blir både lite djupare och tramsigare. Älskar att dricka drink med Fille, vi har ju umgåtts 24/7 under corona och semestern så det behövs lite skjuts ibland och nya perspektiv! 🙂 Och så saknar jag kanske en spritfylla med dans, ballonger och hemgång på morgonkvisten 😋 Det kan ju vara en favoritgrej att göra för min del då och då. Men alla middagar, event, vardagskvällar på stan och andra tillställningar har funkat P R I M A och jag har knappt tänkt på att jag inte kan dricka!

Jag har trivts OTROLIGT bra som nykter! Frågan är varför och hur?

Här är min analys om varför det gått så bra att vara nykter i sociala sammanhang. Är jag en unicorn eller känner någon igen sig?!

Självklarheten 😌

Jag tror att jag älskat tydligheten med att vara gravve! Det är inget tjat eller snack om att vara nykter eller inte. Alla är fine med att en är nykter, så skönt att det inte är ett aktivt val eller att man blir ifrågasatt. Det får mig trygg och avslappnad.

Hormoner / min feeling 🤠

Det har hänt något med mig?

Jag har närmare till fnitter under graviditeten?! Jag tar plats helt oblygt. Är orädd i vanliga fall också men nu är jag nästan ännu mer gränslös? Högljudd och burdus! En och annan groda som flyger ur munnen! Någon som känner igen sig? 

Bortblåsta komplex 😎

Vet inte hur jag ska förklara men det känns så bra att kunna skylla allt på graviditeten?! Jag ser en dubbelhaka i spegeln och tänker ”men snälla jag är gravid!!!”. Mag-valken har ju lixom bakats in i gravidmagen, så den kan jag ju inte stressa över nu?! Så skönt, kan ha kul istället för att bry mig om strunt och kroppsnojor!

Är jag ensam med dessa känslor? Hur kände ni? Smaken kanske jag saknar lite men har sen vecka 20 tagit en klunk vin och öl ibland från familj/vänner. Men det sociala har funkat så bra?! Är så förvånad.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00