ANNONS
PersonuppgifterCookies

ÖPPNA FÖRSKOLAN.

/

Jag ÄLSKAR verkligen att hänga på öppna förskolan! Tidigare tyckte jag det va trist för Maika reagerade inte på något och jag va ointresserad av att hänga med massa föräldrar, ville bara glassa med polare och gå på eventet 😅 MEN nu älskar jag hela konceptet och alla päron och ungar där! En promenad på 30 minuter från mig ligger ”min” öppna förskola. Den finns närmare men jag dras lixom dit!

Varför älskar jag öppna förskolan i Huvudsta?! FÖR: allt är så verkligt där! Det är så långt LÅNGT bort från Instagram-världen som är så tillrättalagd och snygg! Folk ser lixom ut som FOLK GÖR?! Folk är vanliga människor. Alla får ta plats. Ingen vet något om vem som har pengar eller instagramföljare. Ingen bryr sig.

Ingen jobbar med något coolt. Barnen har ganska fula kläder. Inte ett enda mini-rodini-plagg har setts. DET ÄR SÅ FUCKING BEFRIANDE (OBS allt jag drömmer om är att ha allt från Mini Rodini😅). Jag se iaf ut som skit när jag är där, ingen bryr sig. Alla vuxna har typ pyjamas/mjukis/träningskläder.

Denna plats är sååå ångestdämpande för mig. Ingen försöker vara något utan alla bara är. Ingen prestation, bara närvaro.

Jag har hängt på öppna föris i både fredags och idag måndag. Ska dit imorgon. Vi går på aktivitet kl 10.00 och sen brukar jag käka: korv 10kr eller macka 5kr. Jag stannar ofta en stund efter aktiviteten för jag gillar inte att stressa. Jag vill inte hålla på att passa tider på m jag inte måste, jag bara go with the flow ❤️‍🔥

Aja. Kanske lite NYFRÄLST! Men så får det vara! Tycker verkligen det är så mysigt att sitta på golvet i grupp och sjunga 🥰 OCH såklart älskar ju Maika att vara där, det är ju huvudsaken och jag tror det är bra för hennes utveckling. MEN det skadar ju ej att det är rena terapin för mig 😌

Perfekt asgammalt hus och underbar stor lekplats för barnen utanför 🥰

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Sista dagen på skitveckan!

/

05:11 och jag har legat vaken ett tag. Idag tar ÄNTLIGEN denna tunga vecka slut. Jag ser fredagar som veckans sista dag, helgen är lixom något annat. Det är så mycket som hänt på andra sidan skärmen, grejer jag inte kan dela. Jag mår inte så bra, har en känsla av oro i bröstet och hinner lixom inte få bukt med den. Det handlar som tur inte om sjukdomar eller sånt 🙏🏼

Det va så nära att jag inte skulle dela med mig av min ”politiska prata”. Jag har lixom vart så nedbruten och skör, ifrågasatt hela min person och tänkt ”vem är jag ens?”. Men så bestämde jag mig att spela in medan Maika sova, för att jag har en röst som når ut och jag känner att det är mitt ansvar att kanske väcka något hos någon. Om bara en person går från att tycka betala skatt är onödigt och piss till att förstå att det är där tryggheten ligger är jag nöjd 💞

Men vet ni?! Jag tycker responsen har vart så fin och bra?! 🥺😍 40.000 personer har sett! 😅 Och det är inte smart att lägga ut något politiskt/kontroversiellt när man är skör men det gick så bra! 😭❣️ Såklart flera som inte höll med, men det gör verkligen inget. Alla har rätt till sina åsikter, det är OKEJ att tjafsa emot och ifrågasätta. Bakom alla politiska åsikter finns en person som oftast vill väl (okej kanske inte rasister och nazister men ni fattar!). Men även dom vill ju några ytters få väl 😝😅 Näää, men det jag tänker på ofta: kommer åsikten från en källa av affekt/rädsla eller kommer åsikten från en reflekterande/inkluderande källa. Tycker det är en bra fingervisning.

Idag ska jag bara chilla i Sumpan. Och sen när kvällen kommer ska vi bara vara, kanske se en film?!

Imorgon får Maika stanna hemma och jag drar till tjejerna och dricker vin. Pratar ut. Har den där klumpen i halsen som man har när det behövs gråtas.

Något kul hände nu tillslut, jag såg att min kompis Malin fått tillbaka sina röntgensvaren och är fortsatt cancerfri!! Blev så glad! Tänk vad livet ändå är värdefullt, även om saker gör ont.

Ta hand om er älsklingar. Ni är otroliga!!! Ha en fin fin helg 💞

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mina tankar inför valet 2022!

/

Jag har aldrig pratat politik på mina plattformar tidigare. Men nu blir det så för jag tycker det är så snurrigt i år? Jag har vänner/bekanta från alla samhällsklasser och på hela den politiska skalan. Tänkt mycket på att i år är det flera av mina ”blå-moderat-kompisar” som inte längre kan rösta på moderaterna för att deras retorik och politik är så lik SDs? Läskigt och spännande! Jag tänker såhär:

Fimpa egot.

Rösta inte egoistiskt, tänk inte bara på dig själv och små saker som gynnar dig. Bredda din syn, tänk på både planeten och dina medmänniskor. Bry dig om folk i förorten, vill deras bästa för: glada medborgare = tryggt samhälle. Sociala klyftor, missnöje, segregation = otryggare samhälle.

Välfärden.

Jag vet att det kan svida i drömmarna och plånboken när man ser vad som går till skatt, inte minst som egenföretagare. Men glöm ej: välfärden är ditt skyddsnät. Den gör att du kan föda barn eller bli sjuk. Och att du som jag, fick bli friskt från sjukdom och inte helt ruinerad efter. När jag var med på ett internationellt forum för min cancertyp dog så många, dom dog för att dom inte hade pengar att betala för vård och för att deras samhälle inte hade det skyddsnät som vi har. Så… TACK alla som betalar skatt och framförallt TACK ni som röstat för välfärden 🥺❣️ Kom ihåg att vården avgörs i regionalvalet!

Rösta från hjärtat och från rädsla.

Många partier på högerkanten skräms och spär på bilden av att vi lever i ett otryggt samhälle som måste ”fixas”. Dom pratar om att höja straff och ta i med hårdhandskarna. Men kolla på USA med hårda straff och hårdhandskar, brottsligheten går inte ner! Se till att ditt parti jobbar med att förebygga brott genom integration och tron på allas lika värde.

Planeten.

Jorden går under och det suger! Att ställa om till ett klimatsmart liv är säkert skittråkigt?! MEN vi har inget val! Om det krävs att vi äter morötter och slutar använda fossila bränslen så får väl det bara bli lag?! Jag är tveksam inför individens egna ansvar. Snälla politiker, för det jobbigt att vara något annat än klimatsmart. Det blir kanske inte kul men det blir rätt. Jag kommer göra som ni säger ❣️🌏🤘🏼

Det finns mycket mer att säga men Maika har vaknat och jag måste sluta skriva! Puss finisar och glöm inte rösta från din kloka, reflekterande källa och inte från något stressat och uppskrämt. Vi är tillsammans i det här, låt oss göra något fint tillsammans!

Vill bara tillägga: som canceröverlevare finns det inget, alltså INGET jag är tacksammare över än att jag fått vård av mitt fina land. Vård i världsklass och dessutom pengar från försäkringskassan som gjorde det möjligt för mig att stå på fötter genom 3 år. Verkligen: Tack till alla som röstat för att detta ska vara möjligt. Heja välfärden! ❤️

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00