ANNONS

Advent och annat skoj

/

Advent! Jag blir lycklig av bara ordet. Så jag rivstartade morgonen vid sexrycket med liten valp i lövhög och fyra minusgrader. Sen kom stadig frukost med julmusik och första ljuset tänt. Alexander Karim höll på att tända det redan på lördagen. Som om det vore vilket jävla ljus om helst. Jag fick kasta mig fram och blåsa ut som Piff eller Puff i Kalle  Ankas julafton när Musse har tänt på tomteljusen som Piff eller Puff klätt ut sig till. Han fick en lång, allvarlig blick så nu lär han aldrig mer göra om samma dumhet. Och efter det laddade jag om inför lussekattsbak. Men. Detta året så var vi bara två. Jag och den yngsta. Som för en gångs skull hade kläder på sig under förklädet, så har det inte alltid varit. De två äldsta kom släntrande när deg hade jäst, knådats och delats upp i olika delar. De rullade några katter, varav en var misstänkt lik en fallossymbol, för att sen släntra vidare och tonåra sig. Tiderna förändras. Lite sorgligt men också livet och ganska fint.

IMG_9629
IMG_9633

När lussekatter var klara och mamman var trött så var det dags för den årliga adventsfikan med visning av Ensam hemma. Nu var alla med, till och med hunden som fes nöjt i sömnen. Då var hon glad, mamman, och torkade en liten tår ur ena vrån. Kan ha varit både för att hon var rörd men också pga utmattning. Ingen vet, inte ens mamman.

IMG_9644

Jag tänkte faktiskt att jag skulle skriva mer om vår lilla vovve i ett eget inlägg som bland annat kommer att avhandla Albas kontrakt ( flera kontraktsbrott har redan begåtts…) samt Alexanders nyvunna hundintresse som innebär att vi numera har halva Arken Zoos mat- och hundgodissortiment hemma hos oss. Och om hur det är att vara förstagångshundägare såhär på ålderns sensommar. Det kommer att bli rafflande!

Ikväll får Alba dock leva upp till sitt kontrakt ty jag och Alex ska gå på julmiddag. Under alla mina år som egen har jag aldrig blivit bjuden på julmiddag. Det har gått så långt att jag sa:” Nej du Alexander, nu är det du och jag om går ut och julmiddagar oss på egen hand!” Vi är ju båda egna och våra chefer är inte så bra på att orga saker. Det är  varken sommaravslutning, julklappar eller semester har det visat sig. Nåväl, så blev vi plötligt bjudna av annan part och det är ju festligt så det förslår! Även om vi kommer att behövs gå hem tidigt pga barn och valp. Jag ska i alla fall vara ute en bit efter sju på kvällen, bara en sån sak. Toodles på er sålänge!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00