ANNONS
PersonuppgifterCookies

En böngryta senare och jag är borta!

/

Jag har försökt skriva det här inlägget sedan förra veckan men ni kan tro att saker har kommit emellan. Så här kommer en snabb recap på vad som hänt sedan sist. Häng med! Alexander, den jäveln, kom hem redan på tisdagsmorgonen och överraskade oss! Han skulle ha kommit på fredagen och jag hade bokat in frisör och naglar och skit hela veckan för att restaurera upp mig själv till att likna den frun han lämnade och inte det vrak jag har blivit under tiden han varit borta. Men sen tänkte jag att det nog var bra för honom att få se vad han hade ställt till med. Så här stod en liten  kassler med grå bena och hälften-hälften naglar och vispade ihop frukost när han klev in genom dörren. Han var glad ändå. Och jag med! Och alla barnen! Och hunden! Herregud så glad hunden var!

Sen visade det sig att den etiopiska böngrytan som han smällde i sig på mellanlandningen i Addis Abeba inte alls kom överens med honom. Han låg därför matförgiftad i dagarna tre. Jag som hade längtat efter avlastning fick helt sonika vänta ett tag till. Men jag hade det ju i mig så jag pep på, fram och tillbaka på alla olika saker som livet innehåller. Alexander sov varannan timme och var inte pigg. Vi försökte umgås ändå, catch up så att säga. Det gick sådär.

Och nu förstår ni, nu är det min tur. Jag har åkt iväg för att skriva klart bok och manus och synopsiser och Gud vet allt. Det är nästan som att en vecka utomlands är sju gånger så många dagar som i hemmet. Lite som hundår och människor om ni förstår vad jag menar. Här finns det inget som stör mer än min egen mat-och-sov-klocka.

Så här sitter jag på min egen lilla terrass och göttar mig. Fast idag blir det inte så mycket gjort. Jag haver rest genom tre tidszoner och vet knappt vem jag är. Dessutom har jag tappat bort sex timmar så snart är det kväll här.  Så jag satsar på rivstart imorgon. Då ska ni få se min toalett. Den är utomhus så att alla grannar ska kunna höra när jag både bajsar och duschar. Det ni! Toodles!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Klara, färdiga, jul!

/

Måndag! Och nu tänker ni kanske: ”Nu är du väl glad att det är måndag eftersom du var så sur i fredags, din sjuke jävel!” Men se, där har ni fel. Här har ni nämligen surheten som varat i dagarna fyra. Med varierande forza såklart men ändå. I dag är jag sur eftersom det är mama-gala ikväll och jag inte kan gå. Min Instagram svämmar över av folk som gör sig fina och här sitter jag med en korvmacka. Allt är Alexanders fel. Bara så att ni och han vet. Jag tänker inte ta något som helst eget ansvar här.

Annars då? Jo, detta är ju veckan då han kommer hem. Den försvunna maken. Det känns ljuvligt. Och i nästa vecka, då kvistar jag i väg i en vecka för att skriva klart allt som ska skrivas klart. En resa som kommer att innehålla mig, en bungalow och hav. Känns märkligt att resa helt själv. Har aldrig hänt. Och ni vet ju hur jag har det med kontrollbehovet vid det här laget. Blir icke lätt. Men om jag inte gör det så kanske både agenter och förlag ger mig sparken så det är bara att kasta sig ut. Med mjukisbyxan på och passet i hand.

Men innan dess ska jag pynta hemmet till förbannelse ty första advent händer medan jag är borta. Och jag älskar advent! Och jul! Så klara färdiga gå, jag börjar nu! Flest ljus vinner. (Stearin alltså, el har vi inte råd med.)

Kan också berätta att jag fått en medicin som ska hjälpa mig med min yrsel, huvudvärk, trötthet och visslande öron. Finns annat bakom såklart men det skulle i alla fall hjälpa. Jag började lydigt ta och blev tröttare, yrare, fick mer huvudvärk och mina öron visslar som tågvisslor. Läste då bipacksedeln, jajajaja man ska göra det innan men bättre sent än aldrig, och såg att biverkningarna var: Yrsel, trötthet, huvudvärk och förvärrad tinnitus.

Exakt det som den skulle hjälpa mot. Så nu slutar jag och går på massage istället. Djupandas och äter Dumles nya kolor med mintsmak. Har ni provat dem? Om inte, gör det men skynda er innan jag har köpt upp alla.

Ja, det var väl allt för nu då rå. Jag tänker tända lite ljus och göra en ugnspannkaka till mina barn. De älskar och jag avskyr men räds icke! Jag har ju mina Dumle och ingen  har någonsin sagt att man inte kan äta väldigt många Dumlekolor till middag. Toodles!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Idag är jag sur

/

Ja. Ni läste rätt. Jag är sur. Min fönsterputs-high har avtagit plus att regnhelvetet gjort dem strimmiga. Dessutom är höga räntor och domedagen allt jag kan tänka på. Donald Trump hotar med att komma tillbaka. Och jag har skrivit jättedåliga sidor i min bok. Inget är kul. Trots att det är fredag. Imorgon är det fotbollsmatch igen och det gör mig också sur. Inte att väl vara där och titta på, det gillar jag. Men jag måste köra dit och det gör mig sur. Finns säkert ingen parkering heller. Borde ladda bilen också. Vilket får mig att tänka på höga elpriser och gör mig ännu surare.

Allt jag kan tänka på är fina saker jag vill ha men inte har råd med. Så ytligt och så onödigt. Men sur är jag för det. Jag är också sur på Alexander för att han är borta så länge. Bara så att du vet det om du läser det här, Alexander. Kanske lika bra att du inte ringer idag, för jag är bara sur. Och jag vet att jag tjatar om att han har varit borta länge och tänk på alla som alltid är ensamstående och blablabla. Men jag är ändå sur. Vem fan åker till Kenya i två månader liksom? Jävla onödigt. Fast det vet han om men jag ältar det ändå. Eftersom jag är sur.

Jag fick också en panikångestattack häromdagen och trodde att jag skulle dö. Gör mig också sur. Har aldrig varit med om det innan och det var sannerligen inte en upplevelse jag hade behövt vara med om heller. Så då grät jag i en dag. Och nu är jag sur. Jag har börjat titta på nya säsongen av The Crown och den är dålig. Gör mig jättesur. Skitdålig casting och bajsmanus. Jag som har längtat så. Fast jag ser den ändå.

Och blir ännu surare för att alla är så dåliga. Till och med Imelda Staunton som spelar drottningen. Och don´t even get me started on Diana och prins Philip. Herregud.

Har jag sagt att jag känner mig ful också? För det gör jag. Säkert ytligt det med men vad hjälper det? Här tränar man minst tre gånger i veckan, knatar på band eller crosstrainer och lyfter en massa skit. Gör hundra sit ups och har mig. Och ändå ser jag ut som en kassler. Vad är det för skit? Jag vill se ut som Jennifer Aniston. Inte så som hon ser ut på sitt senaste superretuscherade omslag till vilken tidning minns jag inte, utan så som hon ser ut när hon går runt på riktigt utan retuschering.

Ja, nu har jag kräkts ur mig lite av min surhet här. Det gjorde inte saken bättre men ändå. Nu ska jag skriva lite fler skitdåliga sidor och sen hämta min yngsta son på skolan. Kanske köpa jättemycket choklad. Ser ju ändå ut som en kassler så who cares. Trevlig helg önskar jag. Hoppas inte mina sura tirader förstör för er. Kanske borde inlett med en triggervarning? Fast rubriken ger ju på sätt och vis en hint om vad som komma skall. Borde väl räcka? Hursomhelst. Toodles!

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00