ANNONS

BLEV DET SOM DU HADE TÄNKT DIG?

/
IMG_20220509_123344_898

Blev det som jag hade tänkt mig? Nej inte alls. Det blev Så mycket bättre. Inte i min vildaste hade jag tänkt att det faktiskt kunde bli så här kul att ha barn. Att man kan ha barn utan att dedikera sitt liv till att vara -mamma-. 

Tolka mig rätt. Mamma kommer jag ju alltid vara, men jag hade svårt att förlika mig med tanken att vara -bara vara mamma- och att allt mitt andra jag skulle sluta finnas…

IMG_20220509_123731_005

Bilden av att få barn va helt annorlunda innan jag fick Ralph. I många år såg jag inte alls hur jag skulle vara beredd att låna ut min tid, jucka på mina prioriteringar, ge upp min karriär eller inte längre kunna göra det som är viktigt för mig... Om jag ska summera min känsla, så möttes jag mest bara av negativitet kring att bli mamma.

Att få barn va lika med slut på det roliga. Såhär i efterhand så kanske det va bra att jag trodde det eftersom allt i stället blev så bra? Än tvärtom. Måla upp bilden av att barn är livets mening. ”Då kommer allt bli fantastiskt”, och sen istället få en chock i att barn kräver tid, kanske sömnlöst nätter, friktion i relationen och en hel del andra massa omställningar…

Jag har sagt att det är mycket lättare än jag trott, men aldrig att det är lätt. Det är skillnad. 

Det är SJÄLVKLART en stor förändring att få barn (känns liksom som att det är något man signar upp sig på när man väljer att sätta liv till jorden?) men många av mina prioriteringar som va viktiga DÅ, är helt enkelt inte samma nu. En naturlig gång i att jag blir äldre I guess. Saker förändras med tiden och jag behövde inte göra speciellt många avkall. Jag har justerat och anpassat. Men inte bara livet till Ralph, utan Ralph till livet.

IMG_20220509_123731_102

Mina måsten, planer och drömmar modifieras över tid och när Ralph kom föll det väldigt naturligt där jag va i livet.  Om rätt tajming aldrig går att hitta så hittade den mig. Han kändes självklar och är givet det bästa som har hänt. Drar mig dock för att säga att det är -meningen med livet- eftersom mitt liv till nu har haft en miljard olika meningar som jag aldrig skulle vilja ha ogjort eller lägga mindre vikt i.

För er som är nya här inne så skrev jag några rader om ”allt jag skulle passa på att göra innan jag fick barn”. Uppmaningar från omgivningen! Haha, så otroligt opeppigt ändå. LÄS HÄR! Förstår att det är viktigt att vi delar ”det operfekta”. Att ingen ska behöva känna sig ensam när livet som mamma är minst sagt krävande. Men om jag ska tolka den enorma feedback jag får från er så är det att det är otroligt fint att höra en annan vinkel och att det inte alls BEHÖVER vara the end, sömnbrist eller *misär*. Om jag får inspirera bara någon att göra lite mer för sig själv, där man kan, så gör mina långa texter här nytta. Det finns så många sätt att göra det på, fastna inte i att det bara skulle vara ett sätt som -är rätt-.

IMG_20220509_123345_084

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00